söndag 3 maj 2015

Vårevent med födelsedagsfika


När hunden och jag steg ut på trappan för dagens första hundrunda, mötte oss en ångande nysådd åker. Solen sken och värmde upp marken så att det rök om den. Det var ett härligt väder. Sen åkte maken och jag till gudstjänsten i Missionskyrkan. Vi hoppade över kosläppet i Grönlid, men många var på väg dit till fots eller i bil. Det var en fin gudstjänst även om vi inte var så många. Det var både nattvard och mingelfika innan vi åkte hemåt igen. Då mötte vi alla som varit på kosläppet. Det var ett lämmeltåg och en bilkaravan i motsatt riktning.


Snart skulle jag ge mig av igen. Innan dess bytte jag om och tog en lite längre promenad med hunden. Sen packade jag bilen och åkte för att fira geocachingens födelsedag. Idag för exakt 15 år sedan lades den allra första geocachen ut av Dave Ulmer utanför Portland. Den här helgen firas detta i många olika länder. Mitt bidrag till jubileet var att ordna ett Vårevent vid Lundsbo utanför Bor.


Jag var först på plats men strax efter kom Katrin och Fredrik. GeoTess var förstås också med. jag plockade fram grillattiraljerna och det gamla ärvda campingbordet där loggboken fick ligga för signering.


Glöden tog sig i grilltunnan och när presentationsrundan var över kunde vi lägga på korvarna på gallren. Det var både gamla bekanta och nya deltagare med ganska stor spridning, Växjö - Jönköping -Ljungby - Grimsås.


Korvarna verkade smaka gott. GeoTess höll sig som vanligt framme och tittade bedjande på alla som höll en korv i handen.


Anna-Lena hade också tagit sig hit tillsammans med maken, dottern och mågen. Det var trevligt att träffa dem också. Det fanns inte så många sittplatser vid Lundsbo. Det enda bordet står intill huset och där hade några andra besökare slagit sig ner när vi kom. Vi fick sättta oss i gröngräset elle på stenarna.


Två familjer från Ljungby och Jönköping hade kommit för att vara med på sitt första event. De verkade trivas vid grillen.


GeoTess fick också träffa en annan geohund, som var lika intresserad av korvarna som hon. Men det var också rätt skönt att ligga ner i gräset och bli klappad av en trevlig geocachare.


Många cachinghistorier berättades och kluriga gömmor diskuterades. En och annan kanske fick ett litet tips. Om inte, så hade de nog trevligt änså.


När alla ätit upp sina korvar, var det dags att släppa ut dem i bokskogen. Fem nya gömmor hade jag placerat ut. Det fanns två traddar, en myst, en multi och en letterbox. Beskrivningarna delade jag ut på papper. Genast satte gänget igång att försöka lösa mysten. Jag hade ju lovat att agera geochecker. Med gemensamma ansträngningar hade de snart googlat fram den rätta lösningen och kunde knappa in rätt koordinater. Sen gav de sig av i samlad tropp för att logga Massa Mossa.


Den promenaden var jag inte med på så jag lånar några bilder från loggarna. Här har de hunnit fram till tradden Edvard Wibeck. Det är en enkel gömma alldeles intill vägen mot Lundsbo. Wibeck var en känd profil i de här trakterna. Han skulle nog glädja sig åt att Lundsbo blivit ett kommunalt na turreservat.


Sedan fortsatte eventsgänget, som de loggade cacherna som, till den andra tradden Bokskogen. Därefter var det bara att följa vägen till Hälges Letterbox. Där underlättade det om man läst serien Hälge och hittade numret på älgtornet vid starten. Den sista gömman på rundan var Rastplatsen, en multi i två steg. Den var det ett par andra deltagare som var först till. De följde inte med det stora gänget utan tog bakvägen.


Medan deltagarna var ute och letade upp gömmorna, dukade jag bordet med födelsedagstårtan. En födelsedagsfest måste ju ha en tårta. Det blev en limekaka med geocachingloggan på, som jag bakade igår kväll. Katrin och Fredrik hade också stannat kvar och höll mig sällskap. Efter ett tag plingade det till i telefonerna när gömmorna släpptes på nätet. En stund senare återvände eventsgänget för att smaka på tårtan.


Solen sken även i Lundsbo, men ibland gick den i moln och då blev det kyligare. Annars kunde man ta av tröjan och sitta i T-shirt. Nu har bokarna slagit ut lite mer än förra söndagen. Då var det bara enstaka bokar som skimrade lite i grönt. Idag hade alla bokarna ljusgröna blad. Ejaz plockade boklöv och bjöd oss andra att smaka. De smakade inte så mycket men lite syrligt.


Parkeringen vid Lundsbo är inte stor så den blev full av bilar. Ett tjugotal deltagare var med på eventet. Det var fler än jag trodde skulle komma, men några anmälde sig i sista minuten.


Sen droppade de av några i taget. Jag kunde packa ihop mina prylar igen och avsluta eventet. Vi lämnade Lundsbo bokskog och återvände till våra olika hemorter. Kanske ses vi igen en annan gång vid ett annat event. Trevligt var det i alla fall.

3 kommentarer:

 1. Ja Inga, det var jättetrevligt!

  SvaraRadera
 2. Verkar ha varit riktigt trevligt! Hoppas kunna komma till ett av dina kommande event någon gång.
  Bojip

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt trevligt och fint väder. Du är så välkommen till något av mina event. Får se om det blir något semesterevent i år.

   Radera