onsdag 1 juli 2015

Fika med geoZack och några till


Idag fick jag träffa Zack för första gången, en liten Bordercollievalp 9 veckor gammal och världens sötaste. jag hämtade upp matte Katrin och Zack hemma hos dem för vi var alla bjudna på fika ute i Hjälshammar hos Anna-Lena som hälsade på där.


Det var inte så roligt att åka bil så Zack sjöng en lite klagosång, men i mattes famn och vid mattes fötter var tryggt och lugnt.


Gräsmattan var härlig att gosa och leka på. Han snurrade runt och ville gärna bli klappad en stund. Då kunde han ju försöka nafsa lite i händerna på tanterna.


Sen blev det ju lite jobbigt och tröttsamt att försöka hålla sig vaken, när tanterna bara pratade och pratade. När de inte pratade, drack de kaffe och smaskade på goda bullar och kakor.


Zack passade på att sova en liten stund i soffan mellan matte och mig. Det var skönt att sitta i skuggan idag när temperaturen börjat stiga och solen kommit upp till gassnivå.


Vatten kan behövas en sådan här varm dag för en liten hund. lite mat slnk också ned i den lilla magen. Sen fanns det ork att leka med burkar. Zack har redan börjat gömma petrör. Inte ens matte kan hitta dem för han har inte lärt sig att ta ut koordinater än.


Det gäller att ha koll på var alla i flocken håller hus så att inte någon smiter iväg. Men de här människorna satt lugnt och stilla på altanen en bra stund.


Här gällde det att visa sin finaste sida, när matte skulle fotografera Zack innan vi drog iväg på hans allra första geocachingtur.


Första burksöket blev vid Midsommar 2015 placerad på den nya macken vid Bredasten. Den hade fått nya koordinater som testades och jag hade inga problem att hitta burken. Jag såg den direkt, men jag fick gå runt till andra sidan för att kunna plocka fram den och logga. Zack, klokare och alcel53 tittade på. Därmed kan Zack numera kalla sig geoZack. Första gömman är hittad.

 
Sedan fick han följa med tillbaka till bilarna. Damerna ville åka vidare till ytterligare en gömma. De ville dra ut på Expedition Orre. Den första gömman var bara lite uppvärmning.


Se upp för Orren! var dagens egentliga mål. Vi körde in på Vrpen och sedan Malmstensgatan upp och parkerade vid utegymmet. Teleskopstegen fick komma ut ur bagaget och lufta lite på sig. Vi traskade iväg längs elljusspåret ett par hundra meter och sedanvek vi av in bland träden. GPS:erna var lite osams och vi letade runt ett tag innan klokare ropade att hon hittat den. Stegen drogs ut och restes mot trädet. Två damer fick hålla stegen på platse och endam fick klättra upp och logga. Det blev jag som fick klättra.


När loggen var signerad och loggaren stod på stadig mark igen, kunde stegen fällas ihop. Alcel53 fick uppdraget att bära den tillbaka till bilen. GeoZack skötte sig alldeles utmärkt på sin första geocachingrunda. Nu var han nog trött och behövde åka hem och vila lite. Vi sade hejdå och tack för fikat till Anna-Lena. Sen körde jag hem till Katrin och Zack och lämnade av dem utanför porten innan jag åkte hem, till GeoTakko som väntade därhemma.

1 kommentar:

  1. GeoZack (och matte) hälsar och tackar för de fina bilderna och för att han fick följa med "Kniporna" på äventyr. Han ser fram emot fler utflykter och intresset för burkar är fortsatt stort :-)

    SvaraRadera