söndag 26 juli 2015

Regn i Rannäs


Regnet skvalar utanför fönstret i Rannäs. Ja, det gör det nog på andra håll också. Det har varit en regnig dag och det var ett tag sedan det regnade en hel dag. Jag sov länge och tog igen mig. Man blir lite slö och lat när det regnar ute. Trots regnet så grillade ute på verandan, men vi åt inomhus. Yngste sonen kom hem igår så nu är vi alla på plats.


I en paus i regnandet gick hunden och jag vår dagliga skogspromenad. På förmiddagen ville han inte ut och då propsade inte jag heller på det. Men på eftermiddagen tog jag på mig regnkläder och stövlar och så gav vi oss ut.


Det var blött i gräs, ris och buskar. Byxbenen blev lite duschade då och då. Men det var inte värre än att man stod ut.


Odonriset blänkte av alla stora vattendroppar som klamrade sig fast på de små grå bladen.


Det hängde droppar från tallbarren också.


Granen ville väl inte vara sämre utan samlade en stora droppar längst ut på kvistarna.


Vi gick hela skogsrundan i rask takt för ingen ville väl vara ute för länge i det blöta och lite kyliga vädret. Takko blev både blöt och grusig om tassarna så när vi kom hem fick han gå direkt ut i duschen. Jag passade på att duscha av honom och sen tog jag mig en egen varm dusch för att tina upp lite.


Tallarna skimrade i grågröna toner, men det var bara den yttersta delen på kvistnarna som var lite ljusare. De inre delarna var mörgröna som de brukar vara.


Det är väl de nya årsskotten som har en annan färg. De blir nog snart mörkare som de andra.


När vi kom uppför liden efter kanalen, såg vi en råbock och en råget beta på åkern. Rågeten försvann in i skogen, men bocken stod en stund och tittade på oss där vi stannat på vägen.


Han insåg väl att vi inte var så farliga så efter ett tag började han mumsa på gräset igen.


Vi gick sakta uppåt på vägen. Han hade koll på oss och plötsligt satte han av över åkern och smet in i skogen på samma ställe som geten försvunnit. Det brukar vara rådjur på den åkern eller på den andra sidan om vägen. Det är rätt gott om dem nu.


Ungdjuren hade lagt sig ner i det våta gräset när vi kom tillbaka. De låg där och idisslade som de brukar göra. Vi gick hem och värmde oss i stugan. Så mycket mer har jag inte gjort idag mer än att jag förberett en del inför nästa vecka. Jag har lagt upp maskor till en ny stickning så jag har något i händerna att göra om det blir långtråkigt framöver.


En rolig sak upptäckte jag redan igår. Det dråsar ner favvopoäng på mina gömmor varje dag nu. Det är väl en hel del geocachare ute och loggar och då blir det en del favvopoäng som delas ut. Det är särskilt mina gömmor på Store Mosse som får loggar. Många tyskar och andra semesterfirare som letar upp dem. Igår var jag och bytte loggremsa vid Kittlakull. Den gamla var full och blöt. 500 favvopoäng har jag fått på mina gömmor nu. Det gav mig den högsta nivån på badgen, Diamond. Jag får väl fira det på något sätt lite senare.

2 kommentarer:

  1. Oj, nu fick du mig att tro att jag blivit lite tokig och missat ett helt dygn. Kollade på din blogg i mobilen och såg att jag missat flera inlägg. Ett av dessa var från söndagen den 26 juli! MEN... den 26 juni...klockan var ju inte ens tio, då jag satt kvar vid frukostbordet, med den sista skvätten te kvar. Hur hade du hunnit med en hel dag??? En sak stämde ju och det var att regnet skvalade ner. Fick svaret på gåtan.... och insåg att jag inte blivit tokig...det hade ju blivit söndag medan du lade in dina fina bilder! Grattis till alla favoritpoäng! Det är du värd. Jag har ingen koll på sådant... men det är nog inte så många. Den enda statistik jag bryr mig om,det är att ha en logg per dag i snitt. Har uppfyllt årets kvot. : ) Känns inte som om man vill ut och geocacha i detta vädret. Funderar på att beställa grejer för en ny runda... tror inte på att det blir något event... känns som om det tar för mycket tid att förbereda och genomföra. Att lägga ut runda är ju däremot kul. Beställer du dina grejer från geocachen.se eller har du något annat beställningsställe? Vill ha burkar ... lock and lock,... heter d et så.... petrör och "bison"... bison som inte släpper in väta. Antar att ni ger er av när som helst! Hoppas att ni får lite bättre väder i Polen... här tycks det vara regn många dagar framåt. Får försöka hiot på något ändå... ta regnkläder på och gå ut och gå. Det blir ju fina bilder i regn, det visar du här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag beställer en del från geocachen.se eller från tftc.se, men Lock&Lock-burkar köper jag på Biltema. De har också Bison men de tar ofta slut.Brukar finns vid kassan som nyckelringar. Din statistik hittar du här: http://project-gc.com/ProfileStats/alcel53#BadgeGen. DU har över 100 favvopoäng på dina burkar.

      Radera