fredag 24 juli 2015

Nostagitripp med kollegial introduktion


För ett tag sedan fick jag ett mess från min kollega Marita. Hon ville ha lite tips för hon tänkte börja geocacha. Hon var förstås med mig nån gång ute med eleverna för några år sedan, men då följde hon bara med. Så kom det en ny runda i Rörvik och då tänkte jag att det kunde passa som introduktion för hon bor inte så långt därifrån. Vi bestämde att jag skulle komma till henne på torsdagen. Hon bjöd på fika på altanen och sen gav vi oss av. Hon hade laddat ned Geocaching Intro-appen och det visade sig att rundan längs elljusspåret inte syntes i den appen mer än som gråa ringar. Så vi tog en promenad till de cacher vi kunde se i appen. Det första fyndet hon gjorde blev Soccer.


Gömman fanns förstås intill fotbollsplanen i Rörvik. Här har det spelats fotboll länge. jag kommer ihåg från min barndom att jag var här och tittade på en match. Jag var nog och hälsade på mina kusiner och min morbror spelade fotboll. Vi satt på bänkar längs långsidan. Det fanns fortfarande bänkar där. Ute på planen rullade två robotklippare omkring nästan ljuslöst.


Vi l'mnade Enevi glada över det första fyndet. Sen promenerade vi längs Storgatan ut ur samhället. Det fanns ett par gömmor åt det hållet som vi tänkte titta till.


Vid infarten hittade vi Välkommen till Rörvik #1. En stor välkomstskylt i trä dolde den lilla burken. Det fanns sådana skyltar vid alla infarterna.


Sen tog vi vägen ner till badplatsen vid Svinasjön. Vägen gick genom en liten dunge och mellan åkrar där de vita balar låg klara för hämtning. I skogen såg vi ett mycket speciellt träd. Det var en björk med många stammar som vuxit åt olika håll.


Nere vid sjön fick vi leta en liten stund innan vi hittade den rätta stenen mede gömman Svinbukten Golfo Porcina. Som namnet antyder var gömman en liten gris.


Jag har nog varit här vid badplatsen förr men jag kommer knappt ihåg det.Det sluttade ned mot vattnet och man kunde ana att det sluttade även under vattnet så att det fort blev djupt. Den här dagen var här inga badgäster. Vi kunde se oss om utan problem och även besöka faciliteterna. Sen gick vi samma väg tillbaka in mot samhället.


De som lägger ut burkar i Rörvik är bekanta geocachare som kallar sig Stampis och The Rods. De bor i ett hus längs Storgatan och utanför huset fanns en liten gömma med namnet Strömming. Den hittade Marita utan problem. Sen gick vi vidare. Det fanns fina blomsterarrangemang vid torget.


Det finns en del gamla hus kvar i samhället. Det byggdes en hel del i början på 1900.talet då järnvägen drogs här förbi och orten växte och blomstrade. På 50- och 60-talen när jag besökte mina morföräldrar, fanns många liknande hus längs Storgatan och andra gator. Jag minns att ungefär här fanns en kemikalieaffär i bottenväningen. Det kanske var detta huset. I den affären brukade vi köpa klippdockor att leka med.


Vårt sista fynd tillsammans blev en Petroleum Tango-gömma vid macken. Affären har slagit igen så macken är nog det ställe där man kan handla i Rörvik.


Ledtråden hänvisade till rökförbudet på macken. Vi letade runt ett tag för GPS:en ville int riktigt nolla på något bra ställe.


Även här var det Marita som fick syn på den. Hon börjar bli riktigt duktig efter bara fm cacher. Vi loggade och återställde gömman. Sen gick vi tillbaka mot bilen. På vägen passerade vi en gömma till. Det var en lite svårare premiumgömma som kanske inte passade en nybörjare. Vi letade lite men vi hittade ingen burk då.


Jag skulle fortsätta att gå elljusspårets runda, men Marita tänkte åka hem. Det lan ju räcka med fem gömmor den första gången. Hennes man anropades och taxi beställds för hämtning. Vi skildes åt där efter en trevlig tur tillsmmans. Mer om resten av dagen kommer senare. Det blev en lång dag med burkfynd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar