torsdag 3 november 2016

Mera trevligt besök och utflykt till bokskogen


Det är roligt att få besök. Nu orkar jag ju med att prata och försöka vara trevlig. Idag var det dags igen. På förmiddagen kom min bloggkompis Anna-Lena. Efter några dagars fortbildning med programmerbart Lego, hade hon nu fått lov och då ville hon hälsa på mig. En fin blomma hade hon med sig också. Nu har jag gott om blommor att titta på.


Hon hade också med sig fika. Först blev det frallor till kaffet och sedan en smarrig bakelse. Det var nog tur att det blev en liten promenad senare. Annars kommer jag nog att gå upp i vikt om detta fortsätter. Vi gick en liten runda med Takko över kullen. Han ville gärna fortsätta, men vi hade ju andra planer som inte involverade honom. Han fick stanna hemma med ett tuggben som tröst.


Anna-Lena ville ta en tur genom bokskogarna runt Källundasjön. Vi åkte via Forsheda mot Scchedingsnäs. Solen sken på de vackra bokarna längs vägen så de lyste i guld och brons. Det är så vackert vid den här tiden i bokskogen.


Det kom ett tunt lager snö igår eftermiddag och kväll. I morse var vitt på marken, men solen smälte snön där den kom åt. I skuggan låg den kvar.


Himlen var blå med lite fluffiga vita moln. Det var en härlig dag för en utflykt. Vi såg en svart bil som stod parkerad på ett misstänkt ställe. Jag gissar att det var två jönköpingsbor som var här för att logga mina mystar och letterboxar. Jag pratade med en av dem igår. Han var lite orolig för vädret. I Jönköping hade det ju varit snökaos igår, men jag kunde lugna dem med att vi inte hade mycket snö här. Av de loggar jag fått förstår jag att de hade en fin dag i trakterna.


Vi stannade vid Oktobergömman så att Anna-Lena kunde logga den. Hon hade löst den och då ska man ju leta upp burken också. Den hade klarat sig bra trots vildsvinens framfart.


Sen fortsatte vi färden mot Gamla Åminne. Där stannade vi till vid dovhjortshägnet. Idag var det många hjortar i flocken.


De tittade lite på oss och drog sig sedan sakta en bit bortåt sjön. En del av dem hade stora ståtliga horn. Det är vackra djur.


Vi gjorde en avstickare mot Bestorpasjön, men vi gick inte ner till sjön. Vi stannade på vägkanten i bokskogen där marken var täckt av bruna boklöv. Här hade nog fler löv fallit, men det fanns även träd med gröna löv.


Sen vände vi tillbaka och fortsatte vägen mot Kärda. Nu såg man verkligen hur mycket bokskog det finns här. Det fanns även en del lärkskog som också lyste gul nu. Efter Källunda upp mot Lararp finns det många gamla ekar täckta av mossa och lavar. De är mäktiga. Från Kärda vände vi västerut igen. Anna-lena skjutsade hem mig innan hon åkte vidare mot hemmet i Grimsås. Det var en riktigt trevlig utflykt. Jag är glad att hon ville förlägga ett besök hit på sitt lov. Nu kanske jag kan ge mig ut på lite fler utflykter.

1 kommentar:

  1. Visst var det roligt. Speciellt roligt att du är dej lik som du var förr. Fast betydligt mindre förstås..
    Och lite mera tunnhårig. Njöt verkligen av utflykten till bokskogarna. Tack för guidningen. Anna-Lena

    SvaraRadera