onsdag 9 november 2016

Vintern är här


Nu är väl vintern här på riktigt. Man får pälsa på sig en del innan man går ut. Hunden och jag tar våra små promenader varje dag. ibland blir det en kortare runda, ibland går vi lite längre. Idag blev det en längre tur.


Det har inte kommit lika stora mängder snö här som på andra håll i landet. Jag är tacksam för det. Då slipper vi pulsa fram i drivorna. Här och där är marken fortfarande grön. Rådjuren är också glada för det. De kommer fram varje dag för att äta.


Min bil fick vinterdäck för ett tag sedan. I måndags kväll var det dags för maken att byta till vinterdäck på sin bil. Han har mest kört min bil, men igår behövde jag den själv. Det var inget roligt jobb i kylan, men han fixade en värmekälla att värma sig vid. Några grillkol i grillen och så kunde han tina fingrarna där emellanåt.


Jag behövde bilen för att åka in till vårdcentralen i stan.Egentligen var det ett enkelt blodprov som skulle tas, men jag ville passa på och handla lite också. Efter blodprovet blev det en andra frukost på Espresso House. Jag satt där en bra stund och vilade innan jag for vidare till Rusta. När jag kom hem var jag trött, men det blev ändå en gulaschgryta tillagad. Idag blev det kålpudding. Nu börjar jag kunna laga lite mer mat även om jag får ont i ryggen av att stå vid spisen för länge.

Den senaste veckan har jag sovit lite bättre och framför allt längre sammanhängande perioder. Det kanske är därför jag orkar mer nu. Men i natt kollade jag på valvakan i det amerikanska presidentvalet. Jag somnade innan något var klart, men sen vaknade jag och kollade. Då verkade det som om Trump hade ett övertag. På morgonen vaknade jag igen tidigt och då var det klart att han vann. Vi var många som hoppades och trodde annorlunda. Vi är också många som är oroliga för vad detta ska betyda för framtiden. Jag är orolig för att valen numera inte verkar handla om att rösta för utan att rösta emot. Problemet med det förfarandet är ju att man oftast får något annat än det man egentligen vill. Men viktigast av allt just nu är att politikerna börjar lyssna på vad väljarna vill nu och inte bara en gång var fjärde år. En aktuell fråga i Sverige är frågan om vinsttak i välfärden. En majoritet av väljarna är för detta, men frågan är om politikerna kommer att lyssna eller om de fortsätter i sina invanda hjulspår. I så fall är jag rädd att det bäddar för de populistiska partiernas frammarsch.

1 kommentar:

  1. Piggare och piggare! Toppen! Trump! Jodu, det har avhandlats mycket kring detta på alla mötesplatser denna dag. Inget som vi kan påverka. Hoppas att världen inte blir alltför mycket lidande av den något överraskande valutgången. Privatvinster i skattefinansierad verksamhet.... förstår inte hur det kan få vara så. Med den socialdemokratisk ( eller liknade... ) regering. Skamligt! Ha det gott i kylan. Kollade årsdagboken. Förra året var det 10-12 plusgrader så här års. Gillades!

    SvaraRadera