måndag 21 november 2016

Ut bland folk igenHittills har jag varit lite försiktigt med att ge mig ut bland större folksamlingar. Det finns ju en större risk att bli smittad ju fler man möter. Just nu är det dessutom influensatider och vinterkräksjukan har visst också kommit. Men ibland får man chansa lite.

Igår följde jag med maken in till stan när han skulle handla. Först åkte vi till Jysk och köpte nya kuddar. Där var det näsan tomt på folk så jag klarade mig bra. Biltema och Kvantum fick maken besöka på egen hand. Jag väntade i bilen. När jag går mycket utan stavarna, får jag ont i ryggen. Jag tror jag sjunker ihop mer då. Sista stoppet blev på Kapp-Ahl precis innan stängningsdags. Jag hann nätt och jämt plocka till mig det jag behövde. Prova fick jag göra hemma.


Idag blev det också en utflykt till stan. Vi hämtade våra grannar, Eva och Micke, och tog med dem till Hotell Vidöstern för att äta lunch där. Det var första restaurangbesöket för mig efter min stamcellstransplantation. Jag har bara fikat ute en gång tidigare. Det var trevligt, men jag orkade inte äta upp hela portionen med Wallenbergare.


Oftast brukar jag inte orka med mer än en aktivitet per dag, men idag blev det två. På eftermiddagen åkte jag till Missionskyrkan på Bön- och lovsångsgudstjänst. Det var roligt att vara med igen efter ungefär två månaders frånvaro. Jag har saknat gudstjänsterna och gemenskapen. Nu hoppas jag att kunna vara med lite mer.


Nästa helg är det redan Första Advent. Till veckan får jag kanske ge mig på att plocka i ordning och pynta lite. Jag ska ju egentligen inte städa, men ibland måste man bara ge sig på det. Annars har jag mest stickat den här veckan. Jag tröttnade lite på att sticka sockar och gav mig på mössor i stället. Jag hittade ett bra mönster på en modell som sitter väldigt bra på knoppen. Nu är jag snart klar med den fjärde mössan så det går undan också. Men ibland får jag ont i vänstra handen och handleden om jag stickar för mycket. Då får jag vila. Nu är det dags att vila hela kroppen. Det börjar bli natt.

1 kommentar:

  1. Supersnygga mössor! Härligt att du börjar komma tillbaka i normalare gängor!Anna-Lena

    SvaraRadera