onsdag 16 november 2016

Smaskigt mammabesök


Nu är snön borta. Det har regnat i ett par dagar, men vi har lyckats ta oss ut på korta rundor när det var uppehåll. Idag var det visserligen dimmigt och fuktigt i luften, men det regnade inte. Det droppade bara lite från träden. Hunden och jag gick ända ner till kanalen och hem igen. Det går mycket lättare att gå med mina gåstavar än utan. Om jag glömmer dem, får jag ont i ryggen. Lite mer träning för ryggen skulle nog vara bra. Det var i alla fall en skön promenad vi fick.


Dagens uppgift var annars att åka och hälsa på min mamma. Det blev ett litet stopp på vägen vid Biltema, där jag hittade lite användbara saker men inte de jag hade tänkt. Så kan det vara. Sen fortsatte jag till Rydaholm. Vid Sjöholmen hade det kommit en ny cache för ett tag sedan. Det var en myst med namnet Lekande lätt! Jag löste den några dagar senare och nu kunde det ju passa att försöka logga den också. Det var längesen jag var ute på en geocachingtur på egen hand, men det har ju sina orsaker. Nu är det dags att försöka komma igen.


Jag svängde av från RV27 vid Sjöholmen och passerade välkända platser. Här har jag varit på scoutläger många gånger. Nu såg det öde och kallt ut. Sjön låg blank som en spegel där den grå himlen speglade sig.


Vid sjökanten låg några uppdragna båtar och en kanot, som behövde ösas innan man sjösatte den. Det har nog regnat en hel del med tanke på allt vatten i den.


När jag kollade i min GPS, upptäckte jag att gömman saknades trots att jag laddat ned en ny PQ. Mycket konstigt! Det var tur att jag memorerat platsen, men det gjorde sökandet lite svårare. För att inte behöva tillbringa för lång tid där satte jag mig i bilen och plockade fram den i mobilen. Det tog en stund men sen kunde jag knappa in de korrigerade koordinaterna i min GPS. Då gick det genast lättare. När jag närmade mig GZ, gissade jag rätt på var burken fanns. Det var en fin liten burk. Loggremsan var lite fuktig men det gick bra att skriva ändå. Äntligen en hittat burk! Det var riktigt längesen.


Efter den lyckade loggningen fortsatte jag in till Rydaholms samhälle. Jag stannade vid Café & Bageri Små Drömmar för att inhandla lite fikabröd. Jag kom ut med två stora bitar smörgåstårta och ett par sockerbullar med vaniljkräm.


Mamma blev riktigt glad när jag dök upp utan anmälan. Vi satte på lite tevatten och högg in på smörgåstårtan. Den var riktigt god, men ingen av oss orkade hela biten. Vi fick spara lite till ett senare tillfälle.


Efter en trevlig pratstund med mamma var det sen dags att vända hemåt innan det blev för mörkt. Hunden väntade hemma dessutom. Han ville ut på en kort runda och det fick han, men den blev mycket kort. Det är tur att han inte protesterar.

1 kommentar:

  1. Låter som en härlig dag! Önskar dej en sådan i morgon också. Anna-Lena

    SvaraRadera