fredag 9 december 2016

Julförberedelser, promenader och burkfynd


Veckans promenader har varit av lite olika längd. Vissa dagar har jag knappt orkat ut genom dörren. Stackars Takko har inte fått sin långpromenad. Andra dagar kanske kompenserat detta. Då har vi gått riktigt långt. Två gånger, nu senast idag, har vi tagit oss ända fram till raststugan, Skogsbiblioteket som jag kallar den.


Decemberdagarna flyter på och det började bli dags att fixa ut månadens gömma. Lite pyssel krävdes och det fixade jag i måndags. Årets sista månadsmyst fick en burk som kunde placeras ut. Dessutom har jag ju lovat en bonusgömma till alla som loggat alla tolv gömmorna under året. Den burken kunde också prepareras för utläggning.


I tisdags var det så dags att ge sig ut med burkarna. Jag tog den välkända vägen mot Schedingsnäs och parkerade intill en bom. Nästan alla skogsvägarna i området har bommar som gör att man måste gå in på dem. Först placerade jag ut decembergömman. Jag hoppas att de inte ska avverka mer i området. Sen var det bonusgömmans tur att placeras. Det gick relativt smidigt på båda ställena. På kvällen kunde jag sen sätta mig vid datorn och skriva klart beskrivningen till decembergömman. Jag skickade in den och på morgonen var den publicerad.


Efter burkutläggningen fortsatte jag in till stan. Det var dags för provtagning på vårdcentralen. Det visade sig att de hade glömt att lägga in i datorn vilka prover som skulle tas så vi fick ringa till dagsjukvården och be dem fixa det innan proverna kunde tas. Det gick snabbt ändå och nu ska väl provsvaren var klara till nästa tisdag då jag ska träffa läkaren.

Nu var jag hungrig så det blev ett besök på Espresso House. En fetaostpaj satt fint tillsammans med lite äppelmust och en latte.


Sådana här dagar med utflykter gör att jag blir trött. Nästa dag behöver jag oftast vila. De senaste veckorna har jag rensat lite och plockat bland alla prylar. Jag har städat lite, men jag kan bara hålla på en kort stund. Sen måste jag pusta en stund. Därför går det mycket sakta framåt med julstädningen. Vilken tur att jag började tidigt. När jag vilar sätter jag mig i min fåtölj och stickar lite.


Igår höll jag mest till på toaletten. Jag rensade bort gamla tomma burkar och städade rent. Det var välbehövligt men tog sin tid och gav mig ont i ryggen. Ryggvärken kändes även idag, men det bästa är oftast att röra på sig så det blev en långpromenad med hunden. Sen var jag inte sugen på att sitta i fåtöljen resten av dagen. Man blir så stel då. Jag bestämde mig för att åka på en utflykt till stan. Magen kurrade så jag åkte först till Söderport och åt lite asiatiskt. Maken skulle äta julbord på jobbet så jag räknade med att han inte ville ha någon middag när han kom hem.


Efter lunchbuffén planerade jag att ta en tur genom Apladalen. Jag parkerade bilen på Tånnögatan och gick därifrån. Jag mötte en hel del flanörer och cyklister som var ute i det ganska ljumma vädret. Det var riktigt skönt utom när det blåste. De senaste dagarna har det blåst en hel del på våra rundor.


Grusvägen förde mig fram till Lagan där jag svängde söderut och fortsatte gångstigen under järnvägsbron. Jag skrämde upp några änder som kurade i vattnet vid strandkanten.


Änderna flög i väg i samlad flock, men de landade bara en kort sträcka senare. Jag kom snart ifatt dem.


Det var gott om gräsänder i vattnet och de flesta verkade simma parvis. Hannen syntes lätt med sina vackra färger medan honan smälte in i vassen.


Målet för promenaden var den nya grillplatsen på en udde vid Lagan. Jag hittade vedförrådet där en mindre stig ledde ut på udden. Det var en fin grillplats omfluten av vattnet på flera sidor. Naturen visade sig vara vacker även om vädret var ganska gråmulet och snart skulle det börja skymma. Jag har haft vissa planer på att ordna ett litet event här nån gång när jag orkar ta tag i sådana saker igen.


Givetvis fanns det en geocache vid grillplatsen. Det är Katrin som lagt ut Grillplats Apladalen. Den kom redan i våras men då var jag inte i form att leta upp den. Jag har sparat den tills nu. Det var en mycket trevlig gömma på en häftig plats.


När jag sett mig om på platsen, fortsatte jag gångvägen på södra sidan om järnvägen. Här fanns många stora, gamla ekar och andra träd. plötsligt mötte jag en bekant. Det var Lena i tjejgänget som var ute med sin hund Ester. Det var trevligt att se henne. Jag har ju inte orkat vara med på träffarna i höst, men snart kommer jag igen.


Skymningen närmade sig så jag skyndade mig tillbaka till bilen för att åka hemåt. Maken hade kommit hem lite tidigare så han var redan hemma. Det var skönt att komma hem till fåtöljen för nu hade jag ont i ryggen igen. Vi får hoppas att det värsta gått över tills imorgon. Då ska vi försöka handla lite inför julen.

1 kommentar:

  1. Roligt att läsa om dina dagar. Har inte kollat nya cachen än. Blev lite bränd av den förra. Ingen ser något. .. och undrar vad man ska leta efter. Utsoridda siffror syns... men inget sammanhängande. Men visst ska jag kolla decembercachen så småningom. Hoppas den är lite lätt. Hoppas också att du orkar längre och längre promenader... utan ryggont... och att doktorn har en massa positiva saker att säga. Ha en god tredje advent. Anna-Lena

    SvaraRadera