onsdag 28 december 2016

Kompisfika och mellandagsevent


Det blev fler aktiviteter på dagens agenda än jag räknat med från början. Min f d kollega och kompis Marita hörde av sig och ville att vi skulle fika i stan. Hon skulle in till stan i ärenden och vi har länge tänkt träffas för en fika men det har inte blivit av av olika anledningar. Nu passade det bra. Stockholmssonen skulle med tåget norrut vid 11:25 och sen kunde vi ses på Espresso House och få en trevlig pratstund och lite fika. Det var bara roligt att ses igen. Vi får planera in lite fler träffar framöver.

Jag hann med flera affärsbesök innan hemresan. En del saker behövdes till kvällens aktivitet och andra nödvändigheter hittades också. Sen var jag hungrig och längtade hem. Därhemma fanns nylagad lutfisk och lite rester från julen. Sen vilade jag en stund innan det var dags att svida om till skogsklädsel och packa bilen full med eventsattiraljer inför Mellandagsevent #4 i Apladalen.


I god tid innan utsatt eventstid anlände jag i bil till eventsplatsen. Jag hade fått tillstånd av parkvakten att köra in till grillplatsen med alla mina prylar. Hon hade också fixat fram mera ved. I eldstaden fanns några glödande kol från tidigare besökare under dagen. Det var bara att starta upp en ny brasa. Dessutom hade jag min eldkorg med mig att elda i och ett antal marschaller som lyste vägen fram mot grillpaviljongen.


Så småningom anlände ett antal geocachare, enskilt, parvis eller i grupp. Några anmälda hade inte haft möjlighet att komma trots allt, men i gengäld dök det upp oanmälda besökare, så det jämnade nog ut sig.


Efter välkomnandet började grillandet av diverse korvar och andra ätbara ting. En del var hungriga då de varit ute hela dagen och loggat burkar.


Sen fortsatte gemenskapen med spännande geocachinghistorier och tips på trevliga burkar att logga. Det är alltid trevligt att träffa andra likasinnade. En del lämnade eventet tidigare efter en lång dag i burkmarkerna, men de flesta stannade kvar och umgicks med nya och gamla bekantskaper.


Det gjordes upp nya planer för kommande burkjakter. Kompletterande information inhämtades från gömmors ägare eller loggare. Precis som det brukar vara på ett event. Paret Alcel53 dök upp efter en flyttdag hos dottern och mågen. De var väl trötta efter denna jobbdag så de fastnade inte på någon bild i min kamera. Men loggen finns i alla fall i loggboken.


På bordet med loggbok och låda för spårbara element fanns också en godisburk som det nallades friskt ur och några snögubbar som lyste omväxlande i olika färger. Dessutom hade jag ordnat till ett litet lotteri med många småvinster. Lotter kunde köpas kontant eller via Swish. Alla pengar som kommer in kommer jag att skicka till Cancerfonden. I skrivande stund har det kommit in 721 kronor. Det är fantastiskt!


Efter lottdragningen, då en del hade stor tur och fick välja flera saker i lådan, var det snart dags för ett litet cachesläpp. Jag hade inte orkat fixa till någon gömma, men Katrin hade ordnat en multi som utgick från grillplatsen, Apladalens grill och multi. Ett ganska stort gäng började räkna stolpar och gav sig sedan av på en promenad. Vi andra packade ihop alla prylar och såg till så att grillplatsen var snygg och städad innan vi tog bilen mot finalen på den nysläppta multin. Vi såg lämmeltågets ficklampor och pannlampor guppa längs ån. De hade precis kommit fram till finalen när vi stannade bilen alldeles intill. Alltså kunde jag slinka med på en logg till den här kvällen. Lånade bilden nedan från 1000sjöars logg.


Sen skildes vi åt nöjda med kvällens aktiviteter. Jag tog bilen samma väg tillbaka mot RV27. De andra traskade tillbaka längs Lagan för att hitta sina bilar eller sina hem. I år var vädret inte så kyligt som för två år sedan, men temperaturen låg runt nollan när jag körde hemåt. Dimman steg över ängarna och det var lite halt på asfalten här och där. Det var skönt att komma in i värmen här hemma. Maken höll på att fixa lite fruktsallad åt oss. En bra avslutning på en trevlig dag.

1 kommentar:

  1. Kul att kunna besöka ännu ett mellandagsevent, om än för en kort stund. Såg, när jag kom hem, att det fanns några cacher i området. Får återvända hit när det är ljust, för att se var vi egentligen var. Har cyklat på järnvägsunderg¨ngen i sommartid, men inte noterat grillplatsen på udden. eller kanske den är relativt ny,,, i somras blev det ingen cykling av nämligen. Ser fram emot nästa forjoi-event, förhoppningsvis i dagsljus. Ha en god nyårshelg.

    SvaraRadera