tisdag 13 december 2016

Luciafirande och läkarbesök


Luciamorgon är det mysigt att starta med frukost framför TV:n och samtidigt lyssna på skönsång. Luciafirandet på TV brukar vara vackert. Jag hade gärna åkt till Forsheda kyrka och tittat på skolans luciatåg, men det gick inte. Jag hade en tid inbokad på sjukhuset.


Vid tio skulle jag träffa läkaren och få veta vad förra veckans provtagning gav för svar. Det var både positiva och negativa besked. Det positiva var att mina blodvärden är hyfsat bra. Man kan inte förvänta sig normala värden, men jag behöver inte få blodtransfusioner på grund av anemi i alla fall. Det negativa var att det fortfarande fanns spår av M-komponenten i blodet. Det är den som indikerar att det finns cancerceller i min benmärg. Tydligen finns det lite kvar.

Detta innebär att jag kommer att få fortsätta med cellgiftsbehandlingen. På måndag ska jag börja med samma sorts kapslar som jag fick i mars. Dessutom ska jag få sprutor två gånger i veckan. Det kändes inte roligt att få detta besked. Jag hade hoppats på att alla cancerceller skulle vara borta, men samtidigt hade jag ställt in mig på att det kanske inte skulle vara så. Chansen var nog inte så stor egentligen. Ändå blev jag förstås ledsen vid beskedet. Det tar ett tag att ta in det.

Jag fick också medicin för att stärka skelettet. Det brukar jag få då och då i dropp. Sen var jag klar med sjukhusbesöket förutom att beställa medicinen på apoteket. Cellgifterna är inget som finns i lager.


Jag åkte inte hem direkt för jag hade lite ärenden att uträtta på stan. Det blev besök i några affärer. Jag hittade inte allt jag ville men det mesta. Sen passade jag på att äta libanesiskt medan jag väntad på att garnaffären skulle öppna. Jag är färdig med julklappsprojektet och nu vill jag sticka något annat.


Hunden blev som vanligt glad  när jag kom hem. Jag var ganska trött så det blev ingen långpromenad som han kanske hade önskat. I stället blev det vila på soffan. Jag hoppade över andra aktiviteter som julförberedelser.


Imorgon får jag ta tag i nästa projekt. Jag blir nöjd om jag klarar av en grej om dagen. I år är det ju många dagar fram till jul. Sen kommer pojkarna hem i början eller mitten på nästa vecka. Då kan de hjälpa mig med resten.


I fönstret har den vita novemberkaktusen slagit ut. Det har stått ute hela sommaren. När den kommer in, sätter den knopp och nu slår de ut. En liten orkidé har också fått knoppar och för några dagar sedan hade en av dem öppnat sig. Det är roligt när de blommar om.


Nu har jag vänt på duken så att Lucian med kaffebrickan syns bättre. Jag hann inte dricka kaffe innan jag åkte idag, men jag fick en kopp på sjukhuset. Ikväll blev det te från Teadventskalendern, saffransbröd och pepparkakor utan palmolja. Jag hittade sådana i en affär förra veckan. Palmolja vill man ju undvika för att inte regnskogarna ska försvinna.3 kommentarer:

 1. Tänker på dej, kämpe där! Bara att fortsätta kriget! Kram! Anna-Lena

  SvaraRadera
 2. Svårt att kommentera ett sånt besked. Hade hoppats på att det skulle vara enbart positiva besked, nu får kampen fortsätta och jag skickar en styrkekram via cyberrymden💜.
  Håller med Anna-Lena, du är en kämpe och krig brukar kämpar vinna även om vägen dit kanske blir lite krokig.

  SvaraRadera
 3. Svårt att kommentera ett sånt besked. Hade hoppats på att det skulle vara enbart positiva besked, nu får kampen fortsätta och jag skickar en styrkekram via cyberrymden💜.
  Håller med Anna-Lena, du är en kämpe och krig brukar kämpar vinna även om vägen dit kanske blir lite krokig.

  SvaraRadera