tisdag 27 december 2016

Vardag igen


Julen är över. Nu är det vardag igen och vi är inne i mellandagarna. Efter en ganska intensiv julafton var det gott att bara vila på juldagen. Jag orkade inte mer än att äta lite lutfisk som maken fixade och sen vila mellan måltiderna. Men idag var det skönt att ta en promenad med hunden. Vi gick upp mot skogen, men vi vände vid krysset. Det räckte att gå så långt.


På eftermiddagen var det dags för ett besök på sjukhuset. Nästa spruta skulle injiceras. Jag fick träffa en av läkarna också eftersom jag haft problem med magen. Det beror nog på cellgifterna. Jag ska göra ett uppehåll med kapslarna tills nästa återbesök så får vi se om det beror på dem. Dessutom var jag lite röd i halsen. Jag har fått hosta som kan vara riktigt irriterande. De tog blodprov för att kolla så jag inte har någon infektion på gång. När vi var klara, åkte vi och handlade lite. Sen blev det pizza här hemma. Sonen fixade två varianter till oss.


Igår på annandagen träffades vi alla syskon med familjer hemma hos mamma. En del kom tidigt och passade på att jaga rådjur. Andra samlades vid lunch. Vi skulle varit med då, men vi fick vänta lite tills min mage lugnat ner sig. Sen kunde vi åka.


Vid tretiden var vi framme. Det fanns gott om kakor på fikabordet, men jag provade bara en sort och den var god. När många bidrar, blir det många sorter.


Jägarna dök upp lite senare, blöta och kalla efter en språngmarsch över mossen och nere i ett dike. men det blev ett rådjur skjutet. Vi andra hade det varmt och gott inomhus.


Det ryktades om stormbyar senare på kvällen så vi ville inte stanna för länge. Det blåste en hel del i natt, men det blev inte så farligt som man varnade för. Vi låg väl dessutom lite utanför riskområdena.


Det är roligt att träffas allihopa. Nästan i alla fall. Några kusiner fattades, men dem träffade vi på julafton. De andra, som vi saknade på julafton, var med i stället.


Nästa gång vi kanske ses allihopa är det förmodligen sommar. Men vi kan ju hålla kontakten på andra sätt fram till dess. Det hinner hända en hel del på ett halvår.


Jag hade lite affärer att göra upp med min brorsdotter Annie. Hon studerar design i Göteborg och sålde jättefina tryck vid julmarknaden på skolan. Jag tingade ett av motiven och nu hade hon med sig det. Jag gillar pärlhönsen i en stapel. Vi fixade en ram till bilden idag men tyvärr hittade vi inte rätt storlek. Det är alltid den storlek man behöver som är slut på hyllan. Dessutom var det en sort som har värdelösa klamrar på baksidan. Det gick inte att fixa dem utan att glaset gick sönder. Så jag får väl fixa en ny ram en annan dag. Tavlan ska få sitta över soffan i köket så det behövs verkligen ett glas framför.

1 kommentar:

  1. Hoppas att du får ordning på magen. Man mår inte alls bra i resten av kroppen när magen är i olag. Celler liknande de som finns i hjärnan, lär finnas där. Hoppas att du är fit for fight for the evet i morgon. Har inte anmält mig/oss, mend et kan hända att vi kommer en sväng. Har varit i Hjälshammar och hjälpt till att packa idag. Så nu är nästan allt som inte tillhör möblemanget på plats i Ulås. Det ska köras i morgon.... och djuren på fredag förmiddag. Blir säkert bra i Ulås också.

    SvaraRadera