tisdag 20 december 2016

Julmys, mustomte och familjen samlad igen


Trots larm om magsjuka bland eleverna på skolan valde jag att åka dit på julmyset med personalen. Men jag hoppade över besök i klasserna och åkte inte förrän vid klockan 11. Då hade eleverna åkt hem. Personalen samlades för att äta en god räkmacka och umgås en stund. Det blev dessutom underhållning. Christel berättade medryckande om oknytt, troll och hustomtar. Det är så här vid jul som de är som mest i farten enligt henne. Sen delades det ut presenter innan den traditionella julklappsleken vidtog.


Man får ju inte missa den roliga leken. I år hade jag verkligen tur. Jag drog det högsta numret och fick välja sist. Då hade jag all chans i världen att få något som jag gillade med mig hem. Den söta ängeln hade jag gärna behållit, men det fick jag inte. Den tog Maria ifrån mig.


Jag fick en annan fin present i stället, en plåtburk i hjärtform med en röd liten duk och en mustomte eller det kanske var en julmus. Nu sitter den på kanten av lådgranen och dinglar med benen.


Leken tog sin tid så jag fick åka direkt in till sjukhuset. Där hade jag en tid med sköterskan klockan 14. Idag skulle jag få den första sprutan med cellgift. På fredag är det dags för nästa. Det tog inte så lång tid. Sen åkte jag ner till Kvantum och handlade det som fattades inför de kommande dagarnas matlagning inför julen.

När jag kom hem, tog jag ut hunden en liten runda. Då såg jag en bil som stannade på gårdsplanen. Det var Ingela som kom med en julblomma från församlingen. Vi brukar dela ut en julgåva eller en julblomma till de medlemmar som fyllt 80 år. Jag har ju en bit kvar till dess, men jag fick en vit julstjärna ändå. De har saknat mig och jag har saknat gemenskapen i församlingen. Nu har jag varit med lite mer. Vi får se hur mycket jag kommer att orka under cellgiftskurerna. Jag kanske kommer att bli lite tröttare igen.


Sen satte jag igång att laga mat. Jag började bli hungrig och en Flygande Jakob passade bra och gick relativt snabbt att få fram. Jag fick slänga i mig en liten portion för pojkarna hade messat att de var på väg hem. Precis när jag satte mig i bilen, kom maken hem. Jag fortsatte in till stationen i stan för att plocka upp grabbarna. Sen kunde vi fortsätta att avsmaka maten.


Kvällens jobb blev att koka knäck. Det var det jag hade kvar av bak och godistillverkning. I år gör jag inte en massa godis som ingen mer än jag äter. Det blir knäck och köpegodis. Men knäcken blev perfekt, om jag får säga det själv. Den var exakt så seg som den ska vara för att klistra ihop tänderna på oss. Det är väl på det sättet man får julefrid i huset, eller? Ingen kan säga något.

Nu är det jullov för alla elever och lärare. Trots att jag inte jobbat på hela terminen är jag ju fortfarande lärare. Alltså har jag jullov nu. De kommande dagarna ska ägnas åt städning och matlagning, men  nu har jag ju fått hem två hjälpredor.

1 kommentar:

  1. Bra med hjälpredor. Blir knäck här i morgon. Min blur alltid för hård. Gör nog en sort av något ytterligare. ..Vi fick jullov idag. Helt ok. Handlad

    e i Tranemo sedan. Julgranen är på plats. Träffar Karin i Värnamo på fredag. En sista ordentlig måltid i Dalsgård... lutfisk är tradition den tjugotredje. Karin åker nig med oss till Gs, så kommer Johanna och Martin på
    seneftermiddagen på julaftonen... när hästarna är insläppta. Är det tänkt... hopoas att inget kommer emellan. God jul till dej och din familj!Anna-Lena på mobilen

    SvaraRadera