torsdag 3 september 2009

Det nya skomodet

Nu är det klart. Jag är hemma igen. Efter lite drygt ett dygn sitter jag här hemma vid datorn igen. Operationen har gått över förväntan bra och jag har inte haft alls så ont som jag trodde att jag skulle få. Men man kanske inte ska ropa hej...


Jag kom in vid 11-tiden igår och ett par timmar senare satte läkaren kniven i mig. Jag slapp ryggbedövningen som jag varit lite orolig för. I stället lade de en blockad i knävecket så att bara nedre delen av benet blev bedövad. Jag kunde känna beröringen men ingen smärta.


Operationen tog ungefär en timme. Efter ytterligare ett par timmar var jag uppe på avdelningen. Jag fick eget rum för den andra sängen var tom. När jag blivit sövd, har jag varit yr, mått illa och haft fruktansvärd huvudvärk. Nu mådde jag hur bra som helst. Bedövningen höll i sig nästan 15 timmar. Jag kunde äta kvällsmat, hoppa ut på toa, titta på TV, läsa och lösa korsord. När befövningen väl släppte, kom ju smärtan men inte alls så kraftigt som jag förväntade mig. Tabletterna jag fick hjälpte.


Idag har jag fått en ny sko av senaste hallux valgus-mode, som jag ska bära i fem veckor. Den gör att jag kan stödja lite på hälen. Inte världens vackraste men kanske funktionell. Tillsammans med kryckorna tar jag mig fram riktigt bra. Jag tränade lite på rummet och i trappan. Innan jag åkte hem åt jag lunch, fisk med spenat och potatismos. Man vet ju inte när man kan fixa sig lite mat nästa gång.
Hunden blev förstås överlycklig när jag kom hem igen. Det blir han alltid. Det kvittar om jag varit borta en timme eller en vecka. Han blir lika glad i vilket fall som helst.
Nu får jag ta mina tabletter och sprutor och hoppas att värken avtar mer och mer så att jag kan röra lite mer på mig. För närvarande känns sängen väldigt lockande.
"Jag lade mig och somnade, jag vaknade igen, ty Herren håller mig uppe." (Ps 3:6)
Foto: Inga M Johansson, Bandage och Nytt skomode

2 kommentarer:

 1. Vad roligt att höra att du mår så bra efter operationen. Men så hade du också en riktigt bra läkare : )

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att det gick bra för dig =))
  Hoppas att smärtan inte blir för stark och påträngande.
  Visst är sjukvården fantastisk =))

  Tänker på dig!
  Bodil

  SvaraRadera