onsdag 2 september 2009

Nu är det dags!

Om några timmar är det dags. Jag sitter här hemma renskrubbad och väntar på skjuts in till sjukhuset. Lite pirrigt känns det i magen. Annars kurrar den mest eftersom jag inte får äta något innan operationen. Ett glas vatten, en espresso och tre Alvedon är inte precis vad jag brukar äta till frukost.I morse var jag ute på den sista skogspromenaden på ett bra tag. jag kommer att sakna mina rundor med hunden. Nu blir det andra som får ta över det uppdraget. jag får vara glad om jag så småningom orkar hoppa runt lite i trädgården. Jag kan glädja mig åt att det blommar så vackert i trädgården på hösten.Det kändes konstigt igår när jag gick hem från jobbet. Jag ska inte gå dit på flera veckor. Eleverna och kollegorna sa hejdå och önskade lycka till. Min vikarie hade fått allt material och det var nog lika nervöst för henne som för mig. Det känns skönt att vikarien är en utbildad lärare, som kommer från Forsheda och känner många av barnen. Hon har gjort en del praktik hos oss under sin utbildning. Jag önskar henne lycka till. Nu släpper jag skolan för ett tag.Igår kväll var jag på styrelsemöte i Missionskyrkan. Vi samtalade om många saker som berör församlingen, men vi fick också be för församlingen och för medlemmar som hamnat på sjukhuset eller i andra svåra situationer. Det känns tryggt att veta att det finns många tänker på en och ber för en när man ska vara med om sådana här lägen. Jag får vara del av en gemenskap där man bryr sig om varandra. I vår vision uttrycker vi det som att "vi vill vara en glädjefull gemenskap för alla åldrar". Det får vi visa genom att ha omsorg om varandra på många olika sätt.Väskan är packad och min chaufför dyker upp när som helst. jag får säga till mig själv samma sak som Christoffer Robin sade till Nalle Puh: "Kom ihåg: Du är modigare än du vet, starkare än du tror och klokare än du förstår!"

Så här ser foten ut just nu. Snart kommer den att se helt annorlunda ut. Jag kommer att rapportera läget när jag kommer hem.

Foto: Inga M Johansson, Hallux valgus

4 kommentarer:

 1. Dett var ingen vacker fot. Tror säkert att den har ett bättre utseende om några veckor.

  SvaraRadera
 2. Hoppas att operationen går bra och att foten går att ha i vilka skor som helst så småningom. Tänker på dig idag/ bodil

  SvaraRadera
 3. Det var snabbt som du kom tillbaka till bloggen. Hoppas att allt gått bra och att det går att lindra smärtan. Var på första gympapasset för året i kväll, och upptäckte att när jag har gympaskor på så har jag ont i Hallux Valgus. Hoppas att det håller sig till det!

  SvaraRadera
 4. Önskar att jag kunde gå på gympa eller träna på gymmet igen, men det lär väl dröja ett tag.

  SvaraRadera