fredag 4 september 2009

Stackars Takko

Det är synd om min hund Takko just nu. Han är van vid att gå på en morgonpromenad och en lång kvällstur i skogen. Det blir inget av det just nu. Med lite övertalning kanske övriga familjemedlemmar kan ta med honom på en liten runda. Det är bara svärfar man kan lita på. Han kommer ut hit till oss och tar med honom på lunchpromenaden som han brukar göra när jag jobbar.

Ute blåser det och regnar. Så idag har jag inte längtat ut lika mycket som annars. Jag har mest legat på soffan och läst en bra bok. Höst, regn, böcker och en stor kopp te. Det hör ihop. Jag gillar hösten. Jag är en höstmänniska. Boken jag läser heter "Evolutionens gud" av Francis S Collins. Collins ledde projektet att kartlägga människans genom. Han var ateist med blev troende kristen. I boken berättar han om sin resa och sin tro på en aktiv gud som skapade människan genom evolutionära processer. Den är intressant inte minst för oss som har lite svårt för de "militanta" kreationisterna.

Det enda positiva ur Takkos synvinkel är väl att matte är hemma hela tiden nu. Fast hon vill ju inte leka lika mycket som innan. Kasta boll går ju bra en stund. Idag har jag gått runt här lite inomhus, kanske lite för mycket. Foten känns lite svullen och ömmande ikväll. Annars mår jag oförskämt bra efter operationen. Det har hänt att jag börjat fundera på om jag inte kan börja jobba lite tidigare, men efter en stund på benen inser jag att det nog finns en anledning till sjukskrivningen. I dagsläget skulle jag inte klara av att stå och gå så mycket som jag gör i mitt jobb. För att inte tala om trapporna. Nu gäller det att planera vad man behöver innan man linkar uppför trappan till sovrummet. För övrigt planerar jag inte min dag så mycket.

Foto: Inga M Johansson, Stackars Takko

6 kommentarer:

 1. Katt är enklare än hund, det är bara att konstatera. Vår katt är dessutom nästan som en hund, väldigt tillgiven och mycket social. Men ut kan han gå själv, och en del mat fixar han dessutom på egen hand. Han vill gärna visa sina fångster - och det sägs ju att katter är sparsmakade vad det gäller mat ( vilket vi också fått bekräftat genom alla katter som passerat i huset)- så möss och sork måste vara rena gourmetmaten.

  SvaraRadera
 2. Hoppas att rehabiliteringen fortsätter på samma positiva sätt.

  SvaraRadera
 3. Ja, katterna klarar sig själva på ett helt annat sätt. Våra katter har en egen ingång och kan gå ut och in som de vill. När man bor på landet måste man ha katt som kan hålla efter mössen. Om någon vill ha en gosig kattunge, har vi flera kandidater som vill ha ett nytt hem.

  SvaraRadera
 4. Hälsa svärfar att han är en hedersknyffel som tar med sig Takko ut.
  ewa

  SvaraRadera
 5. Det låter som om du har det ganska bra, i alla fall efter omständigheterna =)
  Skönt att få ligga och läsa. Men jag kan samtidigt förstå det där med att längta ut och gå med hunden. Det är nog den bästa stunden av alla, när jag kommer hem och kan ge mig ut på en promenad eller cykeltur. Dåp rensar jag min hjärna och blir av med all irritation, om jag nu hade det inom mig.

  SvaraRadera
 6. Ska nog snart kunna gå ut med hunden åtminstone kortare turer. Gick några hundra meter nu på morgonen. Jag får väl vila efteråt.

  SvaraRadera