torsdag 24 september 2009

Höstmys i sofflägeDet är så här jag tillbringar i varje fall delar av mina dagar nu för tiden. Det går jättebra att använda soffans armstöd som högläge för foten. Både hunden och kattungen verkar också gilla soffan. Vad är det jag tittar på då? Det var nog en repris av Dobidoo som vi missade i fredags. Om det inte finns något sevärt att se (och det finns mycket osevärt), kan man ju läsa en bok eller lösa lite korsord samtidigt som man sörplar på en kopp te. Sämre kan man ha det.

Idag var jag ute en stund med kameran och hunden i trädgården. Än har inte frosten kommit hit och blommorna får stå i sin höstprakt. Det är vackra dagar med sol och ibland lite regn och blåst. Vi passade på när solen var framme. Fast blåsten vispade runt bland stjälkarna så en del bilder var svåra att få skarpa. Det gäller att njuta nu av naturens skönhet och skörda frukterna av sommarens möda med ogräsrensning och vattning. Snart blir det andra tider för vi har ju passerat höstdagjämningen.

Njut en stund av bilderna och glöm inte att "Det finns ingen annan rikedom än livet". Det var så någon av talarna sa på bröllopet i lördags. Så sant som det var sagt.Foto: Inga M Johansson, Soffläge och Höstblommor

3 kommentarer:

 1. Visst är det fint i trädgården fortfarande. Jag tycker att det är mera blommor än någon höst tidigare.Tänkte ägna en del av helgen till att ta bort allt som vissnat ordentligt! Skönnt att få undan det!
  Ska f.ö. bli skönt med en hemmahelg - det var länge sedan sist.Tur att jag har ett antal ungdomsböcker attt läsa - annars kanske jag skulle börja klättra på väggarna.... :)

  SvaraRadera
 2. Klättrar på väggarna skulle jag kunna göra nu. Tänker börja jobba halvtid på måndag. Var i skolan och hälsade på idag. Trevlig hemmahelg!

  SvaraRadera
 3. Skönt att du ska börja jobba lite igen. Tiden går fortare då.
  Din trädgård verkar var fin vid alla årstider. Det är härligt att vandra omkring i sin trägård och bara va, eller sätta sig ned och filosofera.
  Du verkar njuta av den vid alla årstider.

  Lycka till på jobbet och var rädd om dig så du inte förtar dig och får ont igen =))

  SvaraRadera