måndag 21 september 2009

Två bröllop


Det gick åt hela dagen för att hämta sig efter helgens fest och resor. Så blev hon gift till slut syrran. Hon fick sin drömprins. Det var en häftig vigselgudstjänst med nattvardgång, U2 och en mycket trevlig präst. Festen efteråt var också fantastisk. God mat som vi alla bidragit med till medelhavsbuffén. Roliga tal och framträdanden. Här kan ni hitta bröllopsbloggen: http://cs.gnossa.se/ Det är också så kul att träffa alla trevliga människor, släktingar som man inte ser varje dag och vänner. Man får träffa nya vänner också och nya släktingar. Både foten och resten av mig blev till slut lite trötta. Då var det skönt att åka tillbaka till hotellet och sova en stund.
Det bästa med hotell är deras frukostar. Det var väl inte den allra bästa hotellfrukosten jag ätit, men det mesta fanns där och jag behövde inte laga den. Det är skönt att bara gå och sätta sig med fulla tallrikar och muggar. Ingen disk att ta hand om heller. Det är inte lika roligt att laga mat till sig själv på dagarna. De andra är på jobbet och i skolan. Det är tur att svärfar kommer och går ut med hunden varje dag. Sedan fikar vi tillsammans alla tre. Takko vill också ha fika förstås.
Annars rullar dagarna på och det händer inte så mycket. Nu är stygnen borta från foten och jag linkar fram i min stora svarta klump till specialsko. Lite kortare sträckor går jag, men jag har inte varit uppe i skogen på snart tre veckor. Jag kan faktiskt köra bil en liten bit, så jag kan åka in till affären och handla. Men jag saknar elever och kollegor. Jag saknar arbetsuppgifterna också. Samtidigt kommer man väldigt fort bort från allt. Om två veckor upphör sjukskrivningen och jag ska jobba heltid igen. Det blir som att börja på nytt att komma tillbaka till skolan.
Imorgon ska jag fortsätta att ta det lugnt. Kanske baka en tårta tills maken kommer hem. Då ska vi fira silverbröllop. Det är faktiskt 25 år sedan jag själv stod brud. Jag har hört att det ska regna imorgon. Det kanske håller uppe så att vi kan ta en liten tur med motorcykeln. Det kallar vi att fira.
Foto: Inga M Johansson, Bröllop

3 kommentarer:

 1. Visst är det roligt att få gå på bröllop!! Vi fick föresten en inbjudan till det igår, vi också. För vår del innebär det också en hotellövernattning, med en frukostbuffe som grädde på moset =)

  Skönt att du snart kan börja jobba igen. Jag förstår att det känns lite off, man vet inget om vad som händer på skolan...tycker man...

  Idag är det studiedag på Ästad gård för oss, vi ska lära oss mer om SET.

  Ha en skön dag

  SvaraRadera
 2. Glömde säga Grattis på silverbröllopsdagen!!

  SvaraRadera
 3. Låter som ett riktigt häftigt bröllop. Det var länge sedan jag var på bröllop själv. Det är inte riktigt min grej, det där med stora fester... Men det beror ju på hur man gör dem, och er fest - med knytkalas - och annorlunda vigsel, tycker jag låter roligt.
  Hotellfrukost - ja, det brukar vara en höjdare. Bara att det är lite mer än den spartanska frukosten där hemma, gör ju att den blir något extra.
  Hoppas att du kommer igång med lite längre promenader snart.... att inte kunna gå ut och gå, skulle kännas väldigt begränsande.
  Ha det bra, och njut av ledigheten..... för i skolans värld så gär tiden med racerfart.

  SvaraRadera