lördag 6 november 2010

Hantverk och musik

Igår sken solen i varje fall ett tag. Den glittrade i vattendropparna på tvättlinan och fick äppelträdet att glöda. Det var en vacker vy från skrivbordsfönstret. Jag tog kameran i handen och gav mig ut på fotosafari. Det mesta har blommat över och håller på att vissna ner i trädgården. Men jag hittade några rosenknoppar hos klätterrosen på södergaveln. För övrigt så kan överblommade fröställningar också vara vackra.

Knoppar på New Dawn

Ljung i olika färger

Prydnadskål i rött

Kärleksört och gräsänder vid dammen
Jag orkade faktiskt städa lite innan maken kom hem igår eftermiddag. Vi åkte till stan och fixade foto till hans taxilegitimation. På vägen hem åkte vi hem till svärfar och gratulerade honom på 87-årsdagen med en liten novemberkaktus och smörgåstårta. Maken tog ledigt från tonår. Så det blev en hemmakväll i lugn och ro.

Det blev en utflykt idag också. Vi tog med oss svärfar och åkte till hantverksmässan på Tallebo. Jag berättar mer om den på min pysselblogg. Det finns en länk här till höger. Men några bilder kan jag visa här också.
Vi tittade också in på Musik i fabrik och lyssnade på Vladis Ruzmanov, som spelade violin och saxofon. Han var otroligt duktig. Härlig och medryckande musik!

Nästa stopp blev hemma hos mamma. Eftersom vi var så nära kunde vi inte åka hem utan att besöka henne en stund. Visserligen var jag hos henne i onsdags, men hon blir alltid glad när vi kommer. Man får vara glad så länge man har sina föräldrar i livet. Mamma fyller 85 år i januari. Hon har sina krämpor att tampas med, men hon är ändå vid gott mod.

Mina krämpor ger sig inte så lätt. Nu har jag hostat mig igenom sju veckor och hostan vill inte släppa taget om mina lungor. Den går förmodligen över i sinom tid. Jag har i alla fall fått en tid till radiologen. De ska ta lite bilder på lungorna och se om de hittar något konstigt. Imorgon ska jag  försöka leda mötet i missionskyrkan. Jag behöver ju inte säga så mycket, bara vara dirigent liksom. På måndag ska jag börja jobba igen. Det är studiedag och vi ska ta oss an nya kursplaner och skollagar. Men på tisdag får jag träffa eleverna igen. Jag stötte på en av dem på mässan idag. Det ska bli kul att möta resten och börja undervisa igen.

2 kommentarer:

 1. Vilken fin rosbild. De är ju helt otroliga till att hänga i länge.Hoppas att hostan ger sig .... låter SÅ jobbigt. Skulle kunna tänka mig några dagars ledighet ytterligare ... men det känns säkert nra när man kommer till koslan på måndag också. Men visst är det skönt att ta sagen lite som den kommer någon gång.... framförallt om man mår bra. I veckan som kommer, så börjar vi luciaövningarna. Det är en av årets öjdare, tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Hoppas, hoppas att hostan ger sig nu!!
  Jag såg detsamma med vattendropparna på vår torkställning, det var så vackert att se alla dessa droppar som verkligen klängde sig fast på linan.
  Men jag hann inte fota, var på språng utan kamera.

  Ledigheten bara försvann...nu har jag lite jobba att göra i början på veckan vi ska ha en skrivelse klar på onsdag om hur mycket jobb som läggs ned på samordningen av de nyanlända.

  SvaraRadera