tisdag 30 november 2010

Kylan stängde skolan

Igår gick vi omkring i skolan och huttrade med jackorna på. Det var kallt både ute och inne. Värmen fungerade inte som den skulle. Det hade tydligen börjat redan i fredags eftermiddag, sa de på fritids. Temperaturen sjönk förstås rejält under helgen. Beslut fattades att stänga skolan. Eleverna fick ledigt idag och arbetslagen fick bestämma hur man skulle jobba. I mitt arbetslag jobbade vi hemifrån idag. Det blev bara ett möte i eftermiddag som jag fick gå på. Det förlades som tur var till högstadieskolan som hade fungerande värmesystem. För övrigt har jag varit hemma och planerat det kommande arbetet.

Mitt på dagen åkte jag in till sjukhuset för att skanna bihålorna. Jag hoppas svaret kommer snart. Det är tröttsamt att hosta hela tiden. I morse vaknade jag med huvudvärk. Då var det skönt att slippa stiga upp. Jag kunde ligga kvar en stund och dra mig. Maken var ledig idag också. Han ska jobba torsdag till söndag.

Imorgon har vi studiedag och då ska vi vara i Värnamo hela dagen. Vi ska informeras om den nya ledningsorganisationen och våra nya styrdokument. Många blir vi för alla är ditkommenderade. Vi ska bli bjudna på kaffe och lunch.
Julgran av det större formatet
Snart är det dags för vår julkonsert. Vi har sista övningen innan genrepet imorgon kväll. Ikväll har jag "snickrat ihop" powerpointen med texterna som ska visas för kören på en skärm. Jag hoppas det gått bra för dem som möblerat om hela kyrkan ikväll. Alla kyrkbänkar skulle bäras ner i festvåningen. I kyrksalen skulle dukas med bord och stolar. Det blir nämligen ingen vanlig julkonsert i år. Det blir ett julbord med julsånger. Det finns en kock i Forsheda som har en cateringfirma, Sälta heter den. Han brukar låna porslin i missionskyrkan när han behöver lite mer av den varan. Som tack lagar han maten till julbordet. Vi får stå för servering och program. Det är där kören kommer in. Det ska bli kul att se hur det går. Det blir inte så många sånger i år. Men vi får i alla fall sjunga en del av de härliga julsångerna, både gamla och nya.

Snart är det jul. Det går så fort den här tiden fram till julen. Idag är det Anders-dagen och den braskar. Undrar om julen ska slaska då. Talesättet säger ju så. Det återstår att se.

2 kommentarer:

  1. Underbart med slask-jul! Förlåt...men jag tycker så.... Hoppas att du får ordning på kroppastollen snart, att man hittar nå´t att åtgärda! Men du verkar lite piggare tycker jag, det är tolkningen när man läser det du skriver. Ha en bra studiedag... det blir säkert varmt och gott med så mycket folk iaf.

    SvaraRadera
  2. Vilka vackra bilder du visar för oss!! Det var skönt att ni fick bli hemma idag, det tar på krafterna om man går omkring och fryser hela tiden. Och du ska vara riktigt rädd om dig, när du inte är riktigt bra. Hoppas att du får svar på undersökningen snart. Så du kan kurera dig på rätt sätt.

    Vad kul att äta gott och dessutom få sjunga. Det var ett spännande upplägg. När är det ni ska ha julsången? jag laddar lite för måndag, då Åsa kommer, det ska också bli kul.
    Ta hand om dig, du är värdefull =)

    SvaraRadera