söndag 14 november 2010

På hostfronten intet nytt

Det har inte blivit någon uppdatering här på flera dagar. Det beror mest på att det inte hänt så mycket. Saker som jag skulle göra blev inte av, fick ställas in för min del, därför att hälsan inte är med mig riktigt än. Visserligen har jag jobbat den senaste veckan. Men så mycket mer har det inte blivit, i varje fall inte i helgen. Just nu håller jag dessutom helst tyst. Jag har inte så ont i halsen men mitt hesa kraxande gör ingen glad, allra minst mig själv.

I fredags var jag inne på radiologen och röntgade lungorna. Svar emotses snarast. Redan imorgon vore bra. Jag vet inte vilket var jag helst vill ha. Om det finns något konstigt på bilderna, hoppas jag att det är ofarligt och att det finns medicin mot det. Om det inte finns något då? Efter åtta veckors konstanta hostande vill jag veta varför och hur. Hur blir jag av med det. Nu är jag rejält trött på att hosta. Men vad är väl lite hosta. Det finns värre saker att drabbas av.

Vi vill ju gärna ha svar på våra frågor. Vi vill att det ska finnas en mening med allt. Ibland försöker vi trösta varandra med att vi en dag ska få svar på alla frågor. När vi kommer till himlen.  Nu är jag inte så säker på att vi, när vi väl är där, behöver ha svar på allt. Jag tror inte heller att det finns en mening med precis allt. En orsak, ja, men inte alltid en mening. Det finns saker som händer som är helt meningslösa. Jag tror att alla har mött meningslösheten i en eller annan form. Det finns de som säger att Gud har en mening med allt som händer oss. Det tror inte jag för det skulle innebära att han vill att det ska hända. Däremot tror jag att Gud kan ge det meningslösa en mening. Han kan använda det till något positivt. Oftast ser vi inte hur han jobbar med oss förrän långt senare. Då kan vi se tillbaka och konstatera att han var med oss mitt i allt det meningslösa. Det var det som gav livet mening.

Imorgon är det jobbet igen. Jag hoppas rösten bär under mina två lektioner. Mitt schema är sådant att jag bara har lektioner på förmiddagen på måndagar. På eftermiddagen jobbar jag med vårt matteprojekt. Det kräver inte alltid röstresurser. Så jag ska nog klara det också.

5 kommentarer:

 1. Känner med dej. Hoppas att du snart får ett bra svar och att du kan få någon form av behandling som tar bort den tröttande hostan.
  Skönt att höra att du inte tror att allt har en mening. Blir så trött på alla de som säger " Det var väl meningen så." Tror inte att det är så ... vore väl trist om allt vore förutstyakat. Tyvärr påverkar yttre handlingar många orsaker, tror jag. Men att hitta en mening, det är något helt annat... och det har ju du verkligen gjort. Krya på dej!

  SvaraRadera
 2. Vore allt som sker meningen, då vore han som håller i det ond.
  Jag har upplevt det som du säger, han är med i det svåra också även när man inte kan se något som helst ljus i tillvaron. Han finns där. Ära vare Fadern och Sonen och den Helige Ande........
  ewa

  SvaraRadera
 3. Inga, jag tänker såm ofta på dig och din svåra hosta. Hoppas, hoppas att du verkligen kommer att få besked om vad det är som gör att hostan hållit i sig, och att det inte är något farligt.

  Ibland bli det jobbigt i livet och tröttheten kommer in i kroppen på en, men man måste kämpa och tro på det bästa. Stor kram till dig <3

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas med på att du får "bra" svar snart så du kan få bukt med problemen! Tänker på dig, hoppas vi snart kan träffas över en afterwork fika! Kram Sandra

  SvaraRadera
 5. Tänker på dej! Har du fått något svar?

  SvaraRadera