torsdag 25 oktober 2012

Fira #2 Rätt dag

Hagel, snålblåst och virvlande löv
 I natt kl. 00.05 var rätta tiden. Det var då jag föddes för exakt 60 år sedan. Tänk vad tiden går fort. Jag kan inte säga att jag minns just det som igår, men jag minns mycket annat som hänt under alla dessa år. Jag har hunnit med en hel del och hoppas hinna med ännu mer framöver.
Hagel på mossig sten
 Solen sken när jag kom hem i eftermiddags, men när hunden och jag skulle ta vår lilla promenad mörknade himlen och det började hagla. Det blåste lite och det virvlade av löv i luften. Vi vände efter ett tag och gick hem igen.
Blommor på bemärkelsedan
 Det är klart att det blivit en del gratulationer under dagen. Jag jobbade som vanligt och bjöd kollegorna på tårta vid förmiddagsrasten. Av dem fick jag blommor och ett presentkort. Eleverna sjöng och hurrade. De hade ritat och skrivit ett fint gratulationskort till mig. Senare på kvällen kom några av mina kamrater  styrelsen med ytterligare en blomma. Det var väl tur att maken bakat bullar. Själv hade jag gjort några små kakor och köpt en tårta som vi kunde bjuda på.
Presenter från sonen
Direkt efter jobbet åkte jag till Värnamo och hämtade yngste sonen som kommit med tåget från Karlskrona för att fira sin mamma. Han hade med sig en present. Jag fick högtalare till min datorn så nu låter det helt annorlunda. Några påsar japanskt godis fick jag också. Han brukar få sånt i paketet när han beställer saker från Japan vilket händer då och då. Den andre sonen kommer hem imorgon.

Många vänner och släktingar har skickat grattishälsningar via Facebook eller brev, SMS eller ringt hit. Mamma ringde förstås. Tack, alla som skickat hälsningar! Det blev jag glad för.

En present har jag fått men inte sett än. Min bloggkompis/lärarkollega och tillika geocachingpolare har lagt ut en geocache som heter Ingas födelsedagscache. Hon känner två stycken som heter Inga och både fyller år och har namnsdag den här dagen som hon ville förära en ny cache, men det är väl bara jag som geocachar av oss. Den är placerad lite drygt 5 mil härifrån fågelvägen så idag hann jag inte åka och logga den. Men det ska bli så fort jag hinner. Än har ingen loggat den.

Det var allt för idag. Det stora firandet blir på söndag. Det får jag berätta om senare.

1 kommentar:

  1. Fick meddelande via FB från Maj-Britt. Hon hade varit först på den andra cachen jag lade ut. Hon avstod att logga "din" cache, för det tyckte hon att du skulle få göra först. Sådant fattar ju inte jag, jag har ingen social kompetens vad det gäller geocaching ( heller)... men jag tycker att det var väldigt godhjärtat. Tänkte på det när jag var ute och gick, jag skulle ju haft en fin gömma till dej... MEN nu kom jag på det i hastigheten, och då fick jag ta det som stod till buds. Omgivningen är iallafall lite häftig, det var så jag tänkte: Häftig geocachekvinna ska få leta på en häftig geocachegömmeplats. Nu ska jag skriva lite veckoblogg...

    SvaraRadera