söndag 28 oktober 2012

Fira #4 Store Mosse

Utsikt från festlokalen
Då var dagen inne för det stora kalaset. Först hade jag tänkt besöka gudstjänsten i missionskyrkan innan vi skulle åka, men jag insåg att det skulle bli lite väl stressigt och stannade hemma. Gårdagen ägnades åt en inhandlingsrunda till stan för att fixa det sista inför festen och därefter matlagning. Jag blev färdig fortare än jag trodde. Vi gav oss av i båda bilarna och anlände strax efter tolv till Naturum vid Store Mosse.  Det var där vi skulle fira med släkt och vänner.
Gästerna gör festen
 Vid ettiden började gästerna anlända. Vi fick vänta ett tag på de sista. Naturum hade öppet allmänheten och det var ganska mycket folk där den här soliga höstsöndagen. Vi hade hyrt en del som kunde skärmas av. När alla var på plats och presenterats för varandra fick gästerna i uppdrag att dekorera och duka borden. Jag hade tagit med olika dekorationer, men det är ju gästerna som gör festen.
Dukningstävling
 De gick in för uppgiften och snart började det likna något. Det var ju en tävling och kanske var det priset so hägrade. Det vinnande bordet skulle få ta mat först. Det var jag som var enväldig domare. Det blev lite olika stilar, men de såg ut att ha trevligt tillsammans.
Höstbordet 

Grönt, grått och vitt

Varmt röda bordet

Lunchbufféen
 Nu var vi hungriga och högg in på maten. Gästerna hade bidragit med en del av maten också. Resten hade jag tagit med. Det var pajer och sallader, bröd, kex och ostar, senapsmarinerad fläskfilé och apelsin- och teriyakimarinerade kycklingspett. Det var gott, tyckte jag i alla fall.
Övervakade av örnen
 Alla verkade nöjda och pratade glatt med varandra. Alla kände inte varandra. En del var ju mina släktingar och har setts på alla kalas i släkten. Nästan alla av mina syskon var med utom min lillebror som jobbade. Han kör ju ambulans och det var hans jobbardag. Men de andra var med.
Guidad visning av Naturum
 Efter lunchen fick vi röra lite på oss. Jag hade bokat en guidad visning av Naturum. Martha, som är föreståndare på Naturum, berättade mycket intressant om hur mossen kommit till och vad den betyder för oss och för vårt klimat.
Malmösonen
 Sönerna hade hört henne berätta förut, så de ägnade sig åt sina favoritsysselsättningar. Den ena hittade en bok.
Karlskronasonen
 Den andre hittade ett spel.
Kaffe och tårta
 Sedan var det dags för lite kaffe och tårta. Bland vännerna fanns Lena, som jag träffade på gymnasiet. Vi träffas lite då och då, alltför sällan, tycker vi. Vänner kan man träffa på många olika sätt. En annan vän, som var med, var min kollega Marita. Vi har träffats genom jobbet. Anna-Lena är också lärare. Henne har jag träffat på nätet genom våra bloggar. Sen var det Katrin, som jag träffat genom geocachingen. Det var roligt att alla kunde vara med.
Fullmåne över Store Mosse
 Fullmånen hade tagit sig upp medan vi kalasade. Den hängde som en stor glob över Store Mosse. Utsikten från festlokalen var fantastisk. Någon trodde att det var älgar de såg röra sig långt ute på mossen. Det är mycket möjligt. När jag fått lite kaffe och en bit tårta, lämnade jag över allt efterarbete och all disk till maken och pojkarna. Den ene åkte med min syster tillbaka till Malmö, men den andre stannar tills imorgon. Så han fick hjälpa till att röja. Jag betalade hyran och sen gick jag till nästa fest.
Grillevent 60 Store Mosse
 Jag hade ordnat ett litet grillevent för alla geocachare som ville komma och fira med mig. Vi blev nog totalt 20 personer och några hundar. Alla var inte geocachare men hade följt med respektive. Det var många fler än jag trodde skulle komma. De som åkt längst ifrån kom från Emmaboda. Annars var det mest lokala geocachare. Det var tervligt att få träffa aquila_sw, som jag inte träffat förut.
Korv med bröd och tillbehör
Brasan tog sig direkt och snart kunde korven läggas på gallret. En del presenter fick jag också: lite nya burkar, tranbärssylt och trisslotter med vinst. Det tackar jag för. Lagom när korvarna var uppätna, plingade det till i mobilerna. Mina tre eventscacher släpptes och några av deltagarna gav sig av för att jaga FTF:er. Det blev Anehammar som tog alla tre.
FTF-jakt på gång
Detta blev en trevlig avslutning på en väldigt trevlig dag. Men det är tur att jag är ledig imorgon så jag kan hämta mig. Jag ska bara skjutsa sonen till tåget. Men sen ska jag ut och geocacha med Katrin en dag. Det var hennes present till mig, en geocachingtur. Det passade mig riktigt bra.

1 kommentar:

  1. Kul att se dina bilder. Ska försöka hitta cacherna när vi kör förbi nästa gång. Tack för en trevlig dag... och ha en bra ledighet. För egen del så tänker jag jobba några kvällstimmar, så kanske jag kan vara lite ledig på onsdag.

    SvaraRadera