söndag 31 mars 2013

En om dan


Det var inga problem att vakna i morse tros att vi förlorade en timme i natt. Jag vaknade ganska tidigt. Hur tidigt blir man lite osäker på. Min klocka visade en tid och mobilen en annan. För att vara på den säkra sidan gick jag på den som visade en timma före den andra, vilket var rätt taktik. Vi kom iväg i rätt tid till gudstjänsten även om vi var bland de sista att anlända. Barnen stod beredda med påskliljor i händer för att bära in dem och sätta dem i vasen längst fram i kyrkan.Det var mycket folk både från Forsheda, Kärda och Ås. Vi sjöng förstås glada sånger om livets seger över döden. Det är ju det påskdagens budskap handlar om. Efteråt var det kyrkkaffe med påskbakelse i församlingsvåningen en trappa ner. Sen åkte vi hem till pojkarna som var kvar hemma. Den ena som som en stock, när jag försökte väcka dem, och den andre var lite krasslig. Han hade ont i halsen och stannar nog nån dag till, vilket jag tycker bara är trevligt. Karlskronasonen måste i alla fall återvända dit imorgon.


Hunden blev förstås glad när jag sade det magiska ordet "UT". Vi gick långa skogsrundan. Det var ganska skönt och soligt, men det blir förstås geggigt på vägen när is och snö smälter. När vi gick stigen över kullen, fick vi syn på en av ekorrarna, som brukar hålla till där. Han satt uppe i en ek och bevakade oss. De är ganska skygga, men det kan jag förstå. Det finns många fiender att hålla utkik efter, inte minst våra katter. Men det är vackra djur i sin rödbruna päls och med sin yviga svans.


Vi åt middag lite senare idag så att gulaschgrytan fick tid på sig att puttra på spisen. Den var inte så tokig. Efteråt satte jag mig vid datorn för att ladda in lite GPX-filer i GPS:en inför morgondagen. Det är då vi ska åka till Kinna och geocacha med hela Team Silver. Då måste GPS:en vara fullmatad. Samtidigt hade jag koll på mejlen. Idag har många varit ute och cachat för det kom en del loggar på mina gömmor. Plötsligt kom det en ny cache bara knappt en mil härifrån. Fågelvägen, förstås! Med bil blev det väl det dubbla. Jag laddade in koordinaterna och ropade på hunden. Sen åkte vi mot Hånger. Det var där Benneman lagt ut sin andra gömma, Blåsjö.

Vi var ju tvungna att ta vägen över Hjälmaryd och Dannäs eftersom fågelvägen går tvärs över skogar och sjöar. Vi är inte så bra på att flyga som svanarna jag såg ikväll. men bilen rullade snällt mot Hånger. Vid vägkrysset i Vägadal körde rakt över in på en mindre väg som jag aldrig kört förut. Den var smal och isig, men vi slapp möte. Vi körde förbi en man med en pudel. Då blev Takko intresserad men vi stannade inte. Vi parkerade vid vägkanten och jag anade direkt var gömman fanns. Mycket riktigt. Burken var snabbt framplockad och loggboken var tom och fin. Medan jag skrev min signatur och klockslaget hörde jag en bil som närmade sig. Den bromsade in bakom min bil och ur den hoppade en annan geocachare. Det var Umekringel som var ute på en introduktionsrunda med sina mugglarkusiner. I vanliga fall hör han hemma i Umeå, men nu var han på besök i Småland. Jag hade sett hans alias i loggen till en av mina gömmor idigare under dagen. Det är alltid trevligt att stöta andra geocachare och prata lite. Men än en gång hade jag tur som kom först på plats.

De senaste fyra dagarna har det blivit en cache om dagen varav tre FTF:er. morgon hoppas jag på betydligt fler loggar, när vi drar till Västra Götaland.

1 kommentar:

  1. En om dan... det är lite dålig bensinekonomi, kan man tycka. Föredrar sju i veckan.... det kan jag nog fixa som snitt...Fast denna vecka är det risk för att det blir fler... och inga alls nästa vecka... för den är redan överfull med andra aktivitetsplaner ... skola och nationella prov t.ex.....Fantastiskt fin bild du tagit på ekorren. Vi har två som kommit fram till fågelbordet de senaste veckorna. Hörs på onsdag!

    SvaraRadera