lördag 30 mars 2013

GLAD PÅSK!


Påskliljor hör verkligen till påsken. De gula blommorna med sina gula trumpeter gör mig alltid så glad. Jag köpte en balja med lökar som bara hade knoppar. Egentligen var nog tanken att de skulle stå ute, men kylan förhindrar detta. I stället fick de stå i köket ett tag. Idag hade knopparna slagit ut och visat sin soliga sida.


I år har vi verkligen tagit det lugnt hela helgen, i varje fall hittills. Jag var inte med vid vår traditionella ekumeniska Getsemanesamling på skärtorsdagen. Jag hämtade pojkarna i stan och sen lagade vi lite mat. Så det blev inte av att vi åkte. Igår var det två samlingar, en i Ås och en i Kärda. Vid påskhelgen brukar vi ha gemensamma gudstjänster, en på varje plats. Jag var inte på någon av dem, men imorgon är det i vår kyrka. Då får jag väl försöka gå. Påskdagen vill jag inte missa. Det är ju kristendomens viktigaste dag.


Jag var i Ås igår även om jag inte var på gudstjänsten. På morgonen fick jag ett mejl om en ny cache som hette Ås kyrka. Våra danska vänner hade varit i farten igen. Jag slängde in koordinaterna i GPS:en, kopplade hunden och så rusade vi ut till bilen. Vi drog iväg på småvägarna till Ås. Det är inte så långt dit, men jag vet ju att Team Fridhem bor närmare och 1000sjöar har inte så långt från sitt håll ut till Ås. Kyrkan i ås har varit stängd ett bratag p g a mögel. Den såg stängd ut, när jag anlände och parkerade på andra sidan vägen. Där var också tomt och öde. Hunden fick stanna i bilen medan jag snabbt letade upp burken och plockade fram loggboken. Skulle den vara blank? Ja, det var den. Jag signerade och lade tillbaka burken. När jag kom tillbaka till bilen, såg jag en bekant bil närma sig från bredarydshållet. 1000sjöar anlände 4 minuter efter mig. Marginalerna är små. Det kunde lika gärna varit tvärtom. Vi pratades vid en stund innan vi åkte vidare åt varsitt håll. Hunden och jag åkte hem för att fika med familjen.


Vart 1000sjöar åkte förstod jag idag. Mitt i natten publicerades en ny cache inte långt från Ås kyrka. Den hade fått namnet Långfredag 2013 men det hann bli påskafton innan jag fick syn på den. Då hade redan Team Fridhem hittat den, så jag tog det lugnt. Jag fortsatte att röja här hemma och plockade fram lite påskpynt, med betoning på lite. Men framåt kvällen tog vi en ny tur till Ås, hunden och jag. Solen höll på att sänka sig och bländade oss innan den gick ner bakom trädtopparna. Framme vid gömman parkerade vi och steg ur. GPS:en irrade lite innan vi kom rätt. Där var den lilla burken och den innehöll inte bara penna och loggbok. Där fanns också några påskägg i choklad. Jag tog ett och lämnade resten till nästa loggare. Takko nosade på det, men han fick inte smaka på det. Han fick hundgodis i stället.


Sen åkte vi hem till familjen. Jag fixade lite påskaftonsvickning. Det blev ägghalvor, smördegspaj med spenat och fetaost och till den lite knaperstekt bacon. Det blev en mysig hemmakväll med hela familjen. Det är ju inte så ofta det blir så nuförtiden.


Ibland hittar man roliga saker på Internet. Igår satt jag och lekte lite med något som heter GraffitiCreator. Jag gjorde några varianter på en tag med mitt cachingalias "forjoi". Sånt kan man leka med när man har tid. På tal om tid, i natt ändrar vi ju från soltid till sommartid. Dags att ställa fram klockorna så man inte kommer försent till gudstjänsten imorgon.

1 kommentar:

  1. Förstår inte varför det tar sådan tid att få upp dina blogginlägg. När jag själv var inne vid fem-sextiden, så fanns inte detta på min sida... enbart det som du skrev för ett par dagar sedan...
    Ser mysigt ut att ha familjen samlad.... vi hade det i och för sig trevligt tillsammans med C-Es syster och hennes familj i går...spelade spel och åt en massa... men nu får det var godisuppehåll ett tag ( en månad? Hoppas att det funkar! Hörs!

    SvaraRadera