måndag 25 mars 2013

Kvällsrunda i skogen

Solen går ner bakom träden
 Efter dagens arbete åkte jag hem och tog ut hunden på en promenad. Det var riktigt skönt väder och inte alls kallt. Precis när vi kommit hem, ser jag en bil komma körande på vår lilla väg. Det var inte makens bil kunde jag se. Jag upptäckte att snart det var mina cachingkompisar klokare och pjf70. De hade tänkt loggga en av mina gömmor, men jag övertalade dem att åka till Slättö och leta.
Månen gömmer sig bakom molnen
 Vi drog iväg till Slättö och parkerade bilen vid vägkanten. Jag och Takko hade ju varit i trakterna tidigare. Nu promenerade vi längs skogsvägen för att försöka hitta första steget i en ny multicache. Några lokala geocachare som bor bara några hundratal meter ifrån hade försökt, men inte kommit längre än första steget.
Kvällspromenad med hundarna
 Hundarna sprang glatt omkring och nosade i alla snår. Vi följde fotspåren som verkade färska. Någon hade gått här tidigare under dagen. Men vi kunde se att samma personer också gått tillbaka. Så vi räknade inte med att möta dem.
Vad är detta?
 Första steget var inga problem att hitta. Det fanns ungefär där jag trodde och färska fotspår avslöjade att någon annan också hittat det. Jag satte igång att försöka lösa problemet och snart hade jag ett antal troliga siffror på pränt. Dessa knappades in i GPS:en som visade oss ca 250 meter i vidare in i skogen.
Takko undrar var gömman är
 När vi återställt första steget, gav vi oss av genom skogen. Vi hittade platsen och förstod genast att vi var rätt ute. Där fanns också färska spår efter andra geocachare. Det var nu det blev svårt. Cacheägaren hade ju avrått oss från att leta så länge snön låg kvar. Vi chansade och letade ändå en bra stund innan vi nödgades ge upp. Vi får återkomma när snön smält bort.
Ljussken i skogen
 Nu hade solen gått ner och mörkrets svart täcke lade sig över skogen. Ficklamporna fick lysa oss vidare. Mindre än tvåhundra meter från platsen vi befann oss på fanns ytterligare en gömma. Den hade jag redan besökt men det hade inte mina vänner. Så vi fortsatte genom skogen. Det hade de andra sökarna också gjort så vi kunde följa deras spår.
Tillbaka vid flyttblocken
 Både Takko och jag kände förstås igen oss när vi kom fram till de stora flyttblocken. Här fick de andra leta själva i mörkret. Till slut var det Tess som hittade burken och plockade fram den till sin matte. Det visade sig att det var våra danska vänner som besökt platsen tidigare samma dag. De kasnke har påsklov i Danmark den här veckan. Burken saknade lock. Vi försökte åtgärda problemet på bästa sätt innan vi vände tillbaka i våra egna fotspår.
Tess hittade burken åt matte
Det blev ingen cache loggad för mig idag, men vi fick ju tag på koordinaterna i alla fall genom att lösa gåtan. Mina kompisar fick en burk loggad. Min gömma sparade de till en annan gång. De åkte direkt hem när de lämnat av mig hemmavid. Lite te och en macka satt fint efter kvällsutflykten. Vi promenerade nog ca 3 km genom skogen. jag hade inte räknat med att ge mig ut på burkjakt den här dagen, men det är alltid trevligt med överraskningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar