tisdag 7 maj 2013

Flygplansevent och sedan jorden runt


Nu är det kanske på tiden att jag berättar om helgens äventyr. Hela Team Silver drog iväg till Jönköping och Habo för att vara med på ett event och sen logga burkar. Vi åkte i olika bilar vid lite olika tider. Jag åkte med klokare och pjf70 från stan. Vi mötte Ardbeg10 vid en gömma på Kålgården. Vi hann logga två innan det var dags att bege sig till Hovrättstorget.


Där möttes ett stort antal geocachare för en flash mob. Det är en 15 minuter lång träff då man hittar på något kul, loggar en loggbok och tar et gruppfoto. Sedan upplöses samlingen och alla runt omkring undrar vad det var som hände. I lördags var det den tionde internationella flashmobdagen så det ordnades ett antal olika event runt vår jord. På vårt event kastade vi pappersflygplan. Det var skoj. Ännu roligare var det att det kom mugglare och ville vara med. En tjej frågade var man fick tag på papper nånstans. Hennes barn ville också vara med. Ett helt gäng scouter hade också en träff på torget. Några av dem var också geocachare.


Efter eventet åkte vi alla sex i teamet upp till Habo för att logga ett antal mystar i serien Jorden runt på 8 mystar. Jag hade löst alla åtta tidigare. Nu tänkte jag ta hjälp av de andra att logga cacherna. Vi blev lite sena för mina chaufförer behövde energipåfyllning så 1000sjöar och Virrepinnen hittade de två första innan vi kom fram. Sen fortsatte vi tillsammans.


Det är alltid kul att leta tillsammans. De första var inga problem med. Själva gömmorna var inte så märkvärdiga, men en del av dem passade väl in på temat. Det roligaste var ändå att lösa själva mystarna.


Vi loggade även några andra cacher som vi hittade på vägen. En av dem hette labyrint och fanns vid en konstgjord sjö där man renade Habos vatten. Jag spanade in burken som hängde i en tall, men det var inte så lätt att ta sig dit. Det blev antingen att simma eller att traska en bra bit runt hela sjön och ut på ett näs. Det var verkligen en labyrint. 1000sjöar och Virrepinnen gav sig iväg den långa vägen.


Vi andra passade på att fika samtidigt som vi hejade fram kämparna. Fika smakar alltid gott när man varit ute en stund. Tess passade på att bada.


En av mystgömmorna letade vi länge efter. Den skulle finnas i ett ihåligt träd. Flera av oss trängde sig in i hålet och letade minutiöst efter burken. Ardbeg10 ringde en cachare som vi såg hade hittat den så vi visste att vi letade på rätt ställe. Till slut fick vi ge upp. Det visade sig senare att den varit borta. Straxefter att vi gått därifrån kom cacheägaren dit med en ny burk. Jag fick ett mejl från honom när jag loggat vår DNF. Vi fick logga den som hittad om vi ville eftersom vi hade varit på rätt plats. men vi tänker åka tillbaka vid ett annat tillfälle.


En annan gömma fanns vid en järnvägsbro. Den hittade Ardbeg10 snabbt och gav den till någon annan att logga.


Överallt i Habo blommade vitsipporna alldeles överdådigt. Jag tror knappt jagsett så mycket vitsippor på en gång. Det blev en DNF till bland mystarna här i vitsippshagen. V gjorde några gissningar på slutgömman men eftersom det fattades två siffror gick det inte så bra. Nu tror jag att jag listat ut koordinaterna. Så nästa gång blir det kanske full pott.


Genom Habo rinner Hökesån i en ganska djup ravin. På båda sidor om ån går stigar. Där finns också trevliga cacher längs ån. Vi letade upp några av dem.


Tess tog förstås ytterligare ett dopp. Hon var med hela dagen, men Takko fick stanna hemma den här gången.


De flesta gömmorna var på andra sidan ån. Vi drog iväg längs stigen för att hitta en bro, men 1000sjöar tog av sig skorna och kavlade upp byxbenen. Sen vadade han över i det kalla strömmande vattnet.


Resten av gänget fortsatte uppströms och loggade en cache vid en damm. Sen tog vi bron över ån och gick tillbaka på andra sidan. Där mötte vi 1000sjöar.


En klättercache måste vi ju ha med. Denna fanns i en stor gran som 1000sjöar lätt tog sig upp i. Han kastade ner burken till oss så att vi kunde logga och kasta tillbaka den. Det var väl i närheten av granen som Tess tog upp jakten på en hare. Haren försvann och Tess kom tillbaka.


Inne i centrum hittade vi ett konstverk som kallades De fem sinnena. Där fanns en burk men locket saknades och remsan hade säkert blåst bort. Så vi hämtade både remsa och lock och donerade dem till cachen.


Godis är svårt att motstå. Vid Webes gör man visst de smaskiga Ferraribilarna. Här hittade vi också en gömma. Tyvärr var där inte öppet för försäljning.


1000sjöar tyckte att det fattades en bokstav på skyltarna. Det borde varit ett "i" mellan "d" och "s", tyckte han. Det kan vi väl hålla med om.


Eftermiddagen övergick i kväll men vi fortsatte ett litet tag till tillsammans. Alla utom Tess rusade över in i den stora rondellen vid infarten till Habo. Tess är ju ingen rondellhund utan en geohund. Hon fick vänta i bilen medan vi loggade.


De sista gömmorna hittade vi vid en bokskog utanför Habo. Här fick vi leta ett tag innan gömman uppenbarade sig. Sen skiljdes vi åt efter ett lyckat samarbete i Team Silver.


Vår bil åkte söderut mot Jönköping, men vi stannade några gånger på vägen för att leta upp några cacher till. Vi hittade någon i Bankeryd. En annan myst som fanns på listan startade i närheten. Den heter Draktämjaren och är uppbyggd som ett rollspel i fantasymiljö. Vi kunde inte låta bli utan letade upp starten. Därifrån följde vi spåret till steg 2. Vi hittade det och lyckades tyda även detta steg. Men vi avstod från att gå vidare. Det började bli sent och vi var lite hungriga. Vi får återkomma vid ett annat tillfälle och ta med oss de andra. I Jönköping stannade vi till på Max och åt kvällsmat. Där loggade jag dagens sista med en drive-in-cache. Sen åkte vi hemåt nöjda med en härlig dag tillsammans i cachingträsket. För mig blev det 27 loggar inklusive eventet.


Igår kväll kom en ny gömma i Värnamo. Det stod att det var Kapten haddock som lagt ut den, en det lurade inte mig. Det var pjf70:s gömma och den fanns vid båthamnen i Osudden. Virrepinnen tog FTF:en. Han bor ju ganska nära. Idag passade det bra att taden, när jag ändå åkte till stan för att inhandla fika till kvällens styrelsemöte. Eftersom det var en varm och solig dag var många ute och promenerade. En del låg på filtar och solade. Jag traskade längs Lagans stränder ut mot mynningen i Vidöstern. Gömman hittades ganska enkelt. Sen gick jag samma väg tillbaka.


Fåglarna kvittrade för fullt i buskagen. Jag skrämde upp en när jag klev in bland buskarna. Några trastar hoppade framför mig på stigen. Bofinkarna sjöng öronbedövande. Svalorna flög runt över vattnet. Det var verkligen en härlig vårdag. I morse hörde jag göken för första gången i år. Då är det vår.

2 kommentarer:

  1. Vet du.. jag orkar inte riktigt med i ert tempo längre. För gammal för det här, det förstår jag....Får bli lite lugna cykelturer i stället! :) Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl det som är så bra med geocaching: man cachar i sitt eget tempo. Fördelen med att cacha i grupp är att man inte ger upp så lätt. När jag är själv blir det oftast i mindre skal. Ha det gott och cykla lugnt!

      Radera