torsdag 2 maj 2013

Mystery Tour - Växjö


Man kan göra mycket en extra ledig dag som Första Maj. En del demonstrerar, andra jobbar i trädgården eller så gör de som vi, ger sig ut och geocachar. Vi bokade in en dag i Växjö med delar av Team Silver. Vi hade ju ett femtiotal lösta mysteriecacher som väntade på att loggas. En del av dem fick besök av oss igår.


Vi började med ett återbesök. Vid förra besöket hittade vi inte burken. Det var inte så konstigt för vi var vid helt fel träd. Den här gången gick det betydligt bättre. Den cachen ingick i en serie som kallas Växjö fotosafari. Ibeskrivningen ser man ett foto taget någonstans i centrala Växjö. Det gäller att hitta var fotot är taget. Där fotografen stått ska det finnas en liten lapp med koordinaterna till burken. Några av dessa hade vi redan tagit, men nu skulle resten hittas.


Vi traskade runt på gatorna i city. Några av gömmorna gjorde vi återbesök vid då inte alla hade loggat dem. Det blev många sten, men den ena efter den andra gömman kunde loggas. Mitt på gågatan stötte vi på vänsterpartisterna som skulle demonstrera.


GeoTess var förstås med. Hon blev törstig och det fanns lämpligt nog en fontän där hon kunde släcka törsten. Vi fortsatte gatan fram.


Vi började bli lite hungriga, men det var två bilder vi inte lyckats hitta platserna till irl. De gäckade oss fortfarande. På väg mot McDonald´s stannade vi ett äldre par och frågade dem om de möjligtvis kände igen den ena bilden som visade en port med tre kronor över. Vi fick ett litet tips av dem även om de inte visste säkert.


Det blev en paus i letandet då vi slog oss ned på en bänk på gågatan och åt hamburgare. Tess fick ju inte komma in i restaurangen så då åt vi alla ute. Det var soligt och fint även om det blåste lite kallt ibland. Efter maten fortsatte vi mot tipset. Det visade sig att platsen fanns där i närheten, men det var inte det huset som vi blivit tipsade om utan grannhuset. Så var den cachen också snart loggad.


Den sista gömman i serien var svår. Vi förstod att bilden var tagen på någon gågata för vi hade inte kunnat hitta den i Google streetview . Till slut fick vi ringa en livlina som tipsade oss om en passage mellan husen. Där fanns det vi letade efter. Det roliga var att några av oss hade gått härigenom passagen vid förra besöket och inte sett bildens motiv. Nu hittade vi den lilla lappen med koordinaterna och så var alla cacherna i serien loggade.


Det blev ett antal kilometer traskade så då passade det bra att gå tillbaka till bilen och hämta kaffet. Vi satte oss i en park och plockade fram termosarna. Det var skönt att sitta ner en stund och kanske lufta fossingarna.


Sen tog vi bilen runt till resten av dagens cacher. Vi parkerade ibland och gick till ett par olika men det blev många hopp i och ur bilen. Vid biskopens residens hittade vi en Advent på burk och en fin utsikt över staden. Domkyrkans två torn syns tydligt från många utsiktsplatser.


Vi hamnade på många fina platser med utsikt. Vårvärmen kom och solen glittrade i sjöns vattenspegel. Det finns flera sjöar i Växjö. Här såg vi Växjösjön.


Stegen fick komma fram ytterligare en gång. Vi behövde den inte för att ta ner cachen men för att kunna sätta tillbaka den.


Stenmurar är ju inga favoritställen att leta på. Kyrkogårdsmurar är inte heller tillåtna att gömma cacher i, men denna kanske inte räknades dit längre. Ibland är det bra att ha någon lokal expert att anropa. Det fick vi göra här för vi letade på fel sida.


Sen tog vi en liten promenad vid Trummens strand. Då var vi vid St Sigfrids.


På andra sidan sjön skymtade vi Teleborgs slott. Det stack upp som ett sagoslott bakom träden.


Vid stranden fanns två gömmor. Vid den första satt ett ungt par och hade det mysigt när vi kom och störde. Vi lät hunden vara täckmantel och lyckades logga utan problem.


Vid den andra gömman blev vi välkomnade av ett par nyfikna änder. Fast de visade mest ändorna mot oss. Gömman hittade jag enkelt.


Vi fortsatte att logga både mystar och traddar i en skön blandning. Vitsipporna bredde ut sina mattor på ett av ställena vi besökte. Så mycket vitsippor har jag inte sett tidigare i vår, men de kanske kommer här också.


Twin Peaks hette en myst vi hade löst. Vi hittade både de två topparna och den enda burken.


Det blev ett "stenahije" till. Det är 1000sjöars uttryck för sitt hatobjekt. Jag kan bara hålla med. Denna var svår och vi fick ringa cacheägaren som är Stickans bror. Då hittade vi burken bland alla stenarna.


Vid Linneträdgården fanns vi en gömma. Vi trodde det skulle bli dagens DNF, men så blev det inte. Vi klarade oss utan DNF:er. Katrin hittade först en del av gömman och sen resten lite längre bort. Allt fanns som tur var kvar.


Nu var vi på andra sidan sjön Trummen och hade utsikt mot St Sigfrids. Vi började bli  nöjda med dagens fynd. Jag loggade 34 burkar. De andra både mer och mindre eftersom vi hade tagit lite olika cacher förut. Fredrik fick ihop flest loggar eftersom det var hans första besök i Växjö. För att summera växjöcacherna så verkade de ha två favoritplatser att gömma filmburkarna på. Det var antingen elskåp eller parkbänkar. Undrar hur många elskåp och hur många parkbänkar det finns i Växjö?


Det blev en sista cache på vägen. Vi råkade ta fel avfart och där fanns en gömma uppe i en skylt. Fredrik var villig att klättra så då tog vi den med i farten. Det blev en bra dag att minnas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar