söndag 12 maj 2013

Kulturturen


Även om det ibland inte verkar som om jag har fler fritidsintressen än geocaching så har jag andra aktiviteter jag ägnar mig åt. Efter gårdagens burkrace var det dags göra lite annat. Så idag blir det lite kulturella inslag på bloggen.


Maken och jag åkte och hämtade svärfar på Soläng. Vi placerade honom i framsätet och packade in rullatorn i bagaget. Sedan åkte vi till Vandalorum för att se utställningarna där. Svärfar är intresserad av konst är liksom jag medlem i Vandalorums vänner. Det betyder att vi går in gratis. Det var bara maken som fick betala inträde.


I den första ladan var det alldeles mörkt och vi hörde en massa inspelat ljud. Det var en ljudinstallation. Den var vi inte så intresserade av. Så vi fortsatte in till Lada 2. Där fanns en utställning av Stina Siljing. Hon målade med vinylfärg på plåt. På en del bilder hade plåten rostat fram mönster som såg ut som virkade spetsdukar. Ganska häftiga konstverk. De tilltalade även maken.


En del tavlor var lite större. Andra var riktigt små, men det fanns många av dem. Det var också variationer på samma tema.
Efter tavlorna fortsatte vi till en designutställning i konstarkivet. Där fanns flera vackra bord och stolar som vi gillade. Bordet med glasskiva hade en häftig form.


De andra borden hade en häftig konstruktion som gjorde att man inte behövde limma ihop dem. De var också riktigt snygga.


Efter det kulturella fikade vi i restaurangen innan vi åkte hem igen. Vi lämnade av svärfar på Soläng igen. Där blir han väl omhändertagen. Vi åkte hem och grillade lite spett.


Min magnolia hade några utslagna blommor idag. Fler knoppar väntar på att slå ut. De blålila backsipporna har äntligen börjat blomma. De är alltid lite senare än de röda. Nu händer det mycket i trädgården, men jag har fortfarande lite svårt att jobba med min vänstra arm. Så det får bli som det blir med trädgårdsarbetet i år.


Ikväll var det premiär på sommarhemmet i Fänestad. Gudstjänsten var förlagd dit för förstagången den här säsongen. Så kvällskaffet tog vi där. Imorgon blir det att återgå till jobbet efter fyra härliga lediga dagar. Varje år säger vi att det är nu man borde vara ledig. Ändå jobbar vi som allra mest just nu. Det är nästan så man längtar till pensionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar