måndag 6 maj 2013

Hajkhelg och kursmåndag


I helgen var det en hel del på gång. UV-scouterna hade hajk nere vid vindskyddet här i Rannäs. Min insats blev att ordna med maten. Den inhandlades i fredags. På kvällen lagade jag köttfärssås till 40 personer. Då behövde de bara värma den sen över öppen eld.


På lördag förmiddag körde jag ner maten till vindskyddet. Några hade redan anlänt och hjälpte till att bära från bilen. Sen åkte jag upp till vägen där deltagarna börjat anlände. Jag skulle inte vara med på lördagen för jag hade andra planer. De får jag berätta mera om i ett annat inlägg. Men de andra fick en fin hajk även om det blåste en hel del vid sjön. Det innebar att de inte kunde paddla kanot som de tänkt sig. Men det fanns väl annat att göra.

 
På söndagen var det hajkgudstjänst vid vindskyddet. Föräldrar, syskon och andra intresserade tittade ut för att vara med.


Scouterna tågade fram med fanan i spetsen.


Sen sjöng vi några sånger. Som tur var kom Offe och kunde hjälpa till på gitarren. Jag kan bara konstatera att det nog inte blir mycket gitarrspel för min del i fortsättningen. Det är ett men efter handledsbrottet. Jag kan inte vinkla handen tillräckligt för att ta ackorden utan att få värk efteråt. Jag får avstå från spelandet om det inte blir bättre.


Jocke från Kärda skötte invigningen av de nya scouterna. Det var inte så många på plats. Alla hade inte tillfälle att vara med. Några kanske var på kosläppet i Grönlid i stället.


Sen delades det ut märken till de som jobbat med att lära sig olika saker.


Extra roligt är det när vi får inviga en ny ledare. Det är inte varje år, men i år var det Annie som invigdes. Jocke talade sen till oss och jämförde oss människor med sin fina kniv. Knivar kan vara vassa. Då fungerar de bäst. Men de kan bli slöa. Då behöver de slipas av brynet. Ibland blir vi också mindre vassa och kan behöva skärpas till. Då får vi slipa oss mot brynet Jesus.

Efter gudstjänsten blev det fika. Vi satt i sluttningen mot sjön och plockade fram våra fikakorgar. Sen plockade vi ihop och gick hem. Vi hade ju inte så långt hem.


Det blev en liten tur till skolan igår kväll. Idag skulle jag iväg på kurs så jag var tvungen att plocka fram grejer till min vikarie. Jag hoppas det gick bra. Själv var jag på en kurs om NTA och bedömning. Jag fick lite sovmorgon och gick en lite längre runda med hunden än vi brukar gå. Vi åkte från stan halv nio. Från Värnamo var vi tre personer, men vi hade också med oss en som jobbar i Gnosjö och en i Gislaved. Det var en bra kurs med bra föreläsare. Det är också trevligt att träffa folk från andra kommuner i södra Sverige som också jobbar med NTA. Jag kände igen några som gått samma kurser som jag.


Vi fick en god lunch på hotellet. Sen ville jag röra på mig lite innan eftermiddagspasset började. Jag gick en kort runda i kvarteren på väster. GPS:en var med och ledde mig till en gömma, Collberg 1834. Det var den enda jag hann leta upp. Jag gick förbi Slottskyrkogården också, men där passerade för många cyklister och andra så jag kunde inte leta ostört. Förstod att det nog var en nano som satt lite högt upp i en skylt. Det hade sett lite konstigt ut om jag börjat klättra på muren. Dessutom måste jag skynda tillbaka till kurslokalen.

Vid fyratiden avslutades kursen och vi åkte hem igen. Hunden ville förstås ut när jag kom hem. Han låg och sov i fåtöljen och behövde röra på sig. Det är inte helt fel även för en tant som suttit ganska mycket under dagen och ätit gott.

1 kommentar:

  1. Lite nyfiken på var kursen var ... eller jag kanske kunde klicka på länken ... :) Knäpp man är?! Anna-Lena

    SvaraRadera