söndag 22 december 2013

Julstök med pauser


Terminens sista arbetsvecka är över och nu är det jullov. Det har varit mycket på gång hela veckan. men till slut satt vi där i kyrkan och lyssnade på alla som talade, sjöng och spelade. Vi sjöng "Nu tändas tusen juleljus" och sen var det julmys en stund i skolan. När eleverna gått hem på lov, fortsatte vi med personalens julmys. Vi åt räksmörgås och sachertårta och hade vår traditionella paketlek. Sen fick v också jullov och kunde åka hem till julstöket.


Min mamma har varit på sjukhuset den här veckan. Hon fick lunginflammation och var tvungen att åka in. Jag besökte henne några gånger. Första gången var hon febrig och medtagen, men andra gången satt hon uppe och var mycket piggare. Nu hoppas vi att hon får komma hem till julafton. Sönerna har anlänt från respektive ort. Först kom karlskronasonen i torsdags eftermiddag. På fredagskvällen hämtade jag malmösonen vid tåget. Då var alla på plats i Rannäs.

Under veckan har jag försökt logga en cache på de dagar jag har tomt i cachingkalendern. Det var ju ganska många tomma dagar i december. Så nu blir det en varje dag. I tisdags och onsdags åkte jag över Ljungby och hittade en cache varje dag. Båda gömmorna var roliga men ändå lättloggade i mörkret.
Vi har en plan!
Sunnerbo Snowman


Efter skolavslutningen i fredags åkte jag hem och bytte om till cachingmundering. Sen plockade jag upp klokare i stan för vi tänkte leta upp en gömma i Långstorp. Den kom för en vecka sedan och finns utanför en chokladbutik. Vi åkte småvägarna genom skogarna och anlände till platsen. När vi parkerade, kom Alfreds fru ut och välkomnade oss. Vi fick gå in i butiken och både provsmaka och inhandla härliga chokladpraliner och chokladkakor. Efter en stund kom Alfred själv. De var väldigt trevliga mot oss och berättade gärna om tillverkningen.


Det är klart att vi köpte både det ena och det andra av dem. Fin choklad av bästa ursprung och utan tillsatser kan man inte motstå. Detta ska finnas på mitt godisbord på julafton.


Utanför butiken lyste ljusen i granen. Vi var ju inte nöjda bara med chokladen. Vi hade ju tänkt oss en cache också. Den fanns på andra sidan vägen och hittades enkelt. Det blev dagens logg på fredagen. Sen åkte vi hemåt. Jag handlade julmat på hemvägen. Det gjorde ett stort hål i plånboken. Det är allt tur man får lön på måndag.
XMAS2013-15 Julgodis?


Lördagen ägnades mestadels åt städning. Maken tar som vanlig hand om köket. Jag städar rummen och toaletten. Vi pyntar inte så mycket nuförtiden och det mesta tar jag fram på måndag. Jag blev inte riktigt färdig med allt jag ville men det hinns nog med eller så kan det kvitta. Det blir jul ändå.


Ett litet avbrott i julstöket kan vara skönt. Efter kaffet på eftermiddagen åkte jag över stan för att ta med mig klokare igen ut på en litet tur. Vi åkte norrut på E4:an och hamnade i Skillingaryd. Det hade kommit en ny under dagen, men den sparade vi till en annan gång. i stället loggade vi en ny version av en gammal cache. Den gamla fanns i vagnen som gjorde reklam för High Chaparall vid Skillingaryds södra infart. Nu var hela vagnen med cache borta. En ny gömma var placerad i närheten av den gamla platsen. Vi hittade den och loggade. Sen fortsatte vi in i samhället så att klokare kunde logga ett par till som jag redan tagit. Det var redan mörkt och det blev inga foton tagna på den här turen.
Skillingaryd #1 Södra 2nd edition


När jag lämnat av klokare hemma i Värnamo, åkte jag hem till mitt och fortsatte julstöket. Jag kokade knäck men jag tror den kommer att bli stenhård. Den blev klar på nolltid och jag var inte riktigt beredd på det. Det brukar ta lite längre tid, men den blir nog god ändå. 


Sen trillade jag köttbullar och stekte. En del ska med till vårt knytis på julafton, en del äter vi upp själva här hemma. Ett par sorters sill hann jag också göra. Det mesta är under kontroll och imorgon fortsätter julförberedelserna.

1 kommentar:

  1. Har inte blivit någon knäck iår... den brukar alltid bli för hård för mig också. Men huset är ändå fyllt av fått godis, köpt godis och hemlagat godis. Ingen risk för att man tappar vikten över jul inte... iallafall inte om man får hålla sig frisk. Tror att Johanna har köpt av chokladen på det ställe du visar. Skulle vara kul att ta en liten runda åt det hållet, när man är i V-mo någon gång. Kan säkert komma sådant tillfälle.... Kollar vädret och ser att det ser hoppfullt ut inför eventet vid Prostsjön. Johanna hade pratat med geo:Wera ( de jobbar på samma ställe) och trodde att jag missat att det var en träff i V-mo den 29. Så J kommer gärna med oxå. Fick förresten nyss ett meddelande att systrarna Larsson just skulle gå på cachingrunda i Hjälshammar. Karin kom till sin syster vid lunchtid... och ville gärna kolla de fina födelsedagsgömmorna :)

    SvaraRadera