söndag 8 december 2013

Snö, snö, snö i Småland


Efter fredagens gråmulna himmel fick vi uppleva en solig lördag. Det var vitt, vitt överallt, men solen sken på allt det vita och då blir man gladare även om det var kallt.


Dagens hundpromenad resulterade även i ett antal fina vinterbilder. Efter den bistra rundan var det sen gott att komma in i värmen och fika.


Den femte och sista turen till Hjälshammar hann jag också med. Den här gången fick jag se platsen i dagsljus. De andra gångerna har det hunnit bli mörkt innan jag kunde ge mig av. Gömman jag letade upp var en i Anna-Lenas födelsedagsrunda. När hon fyllde år fick hon tre cacher av Katrin och mig som en början på en hjälshammarrunda. Sen lade hon ut fem nya burkar som en fortsättning. En efter en har jag loggat dem och nu var det den sista. Jag tog dem inte i rätt ordning men det gick bra ändå.
HBML #8 Hjälshammars bygdegård
HBML #4 Rockar fett
HBML #5 Max
HBML #6 Vägval
HBML #7 Ridvägen


Jag hittade ridvägen och mötte dessutom en dam på hästryggen. Sen fortsatte jag vägen framåt utan att veta vart den bar. Jag hamnade i Tånnö och svängde norrut längs riksettan. Det gick vågor på Vidöstern, men det var vackert. Efter en liten shoppingrunda i stan, kunde jag sen återvända hem. Det blev ingen julkonsert för min del i år. Vi stannade hemma och tog det lugnt.


I morse snöade det igen och var riktigt grått. Det fortsatte att snöa hela dagen till sena eftermiddagen. Ju längre dagen led, desto större blev snöflingorna. Till slut upphörde snöfallet, men då hade det kommit en hel del.


Hunden ville förstås ut i alla fall. Vi gick hela skogsrundan och pulsade fram i den orörda nysnön. Det var inga söndagsflanörer som varit ute före oss. Nere vid kanalen mötte vi en av grannarna i bil. Annars var det lugnt i byn.


Det blåste lite också så snön yrde. På hemvägen mötte vi flera hundar som var ute med sina hussar. Våra spår var nästan översnöade så vi fick göra nya.


Det bet i kinderna när de isiga snökornen blåste in under luvan. Det blev till att stänga till kapuschongen så gott det gick och dra ner mössan.


Takko skuttade runt i snödrivorna och borrade ner nosen så den blev full av snö. Han hade roligt, men han tyckte nog också att det var skönt att komma in igen. För en liten stund sen var vi ute igen. Nu har det blivit mildare och snön hade smält på trappan. Den varar nog inte så länge. Nu blir det slaskigt istället och det tycker jag är värre.


Efter flera dagars vilande, tyckte jag att det var dags att göra lite nytta. Jag bakade en ny omgång saffransbröd. De andra har redan gått åt.


Sen gjorde jag en omgång biscotti med valnötter och apelsin. Två burkar julsenap, en grov med apelsinsmak och en slät med honung, hann jag också göra. Nu ska senapen få mogna ett tag. Till sist gjorde jag ett marsipanbröd, men det kom inte med på bild. Sen blev det te och en skorpa medan jag tittade på finalen i Allt för Sverige och stickade lite på mina sockar. Nu är det dags att krypa ner mellan lakanen igen. Imorgon börjar skolan igen.

1 kommentar:

  1. Mums, så gott det ser ut. Senap har jag aldrig gjort. Klart att den blir godare när den är hemgjord. Kul att se den välbekanta vyn från Vidösterstranden. Ha en bra vecka! Anna-Lena

    SvaraRadera