söndag 15 december 2013

Lucia i Växjö


Så blev det äntligen ett besök på Luciaeventet i Växjö. Förra året snöade inne för oss, men i år var vi fast beslutna att åka trots att alla var förkylda och lite trötta. Jag åkte med Tess, klokare och pjf70 och som vanligt kallade vi oss Team Tess.

Sanmarjan välkomnar några eventsdeltagare
 Klockan 11 började det, men vi kom strax efter. Det fanns en gammal gömma alldeles vid vägen som vi passade på att logga, Den lätta. När jag kom hem upptäckte jag att den var arkiverad sedan ett tag, men burken fanns kvar och loggremsan med. Framme vid eventsplatsen fick vi skriva våra namn på en pappersremsa och lägga i loggburken. Eventet arrangörer var Team BUSA. Det står för BUMBA och Sanmarjan.

Klokare och Tess hälsar på falheim och fam Jägis från Emmaboda
Sen fanns det fika, men vi hade eget med oss. Man kunde också mingla runt och prata med andra geocachare. Nu känner vi ju igen en hel del trevligt folk från olika håll som vi har träffat förut på andra event.

Vallafrun, bojip, U+L och jamandcat
Det fanns de som vi gärna ville träffa fast vi inte setts förut. Vi har alltid lyckats gå förbi varandra. Äntligen fick jag träffa bojip och hennes vänner. Vi brukar följa varandras bloggäventyr. Nu fick vi mötas IRL.

Gråmulet vid Bergundasjön
Eventsplatsen låg vid Bergundasjön sydväst om Växjö. Det var faktiskt en del is på sjön, men det var plusgrader i luften. Det var inte så kallt för det blåste ju inte, men det var riktigt gråväder idag. Tack och lov regnade det inte. hemmavid hade det nog regnat rejält för vi möttes av pölar på vägbanorna när vi kom hem.


Vi såg ingen lucia även om det var ett luciaevent. Visst fanns det lite glitter i håret på några besökare och en och annan tomteluva. En liten gran nere vid strandkanten hade fått lite glittrigt pynt och och prytts med resterna från en arkiverad cache.

Det drar ihop sig
Många hade anmält sig och till slut var det över 170 lappar med nicknames i loggburken. Eftersom en del nick består av flera personer, var vi kanske närmare 200 cachare på plats.

Samling inför cachesläppet
Så blev det dags för första cachesläppet. Vi hälsades välkomna till årets luciaevent och fick en fin karta och beskrivning av gömmorna på ett papper. Sen blev det rusning. Det finns ju de som jagar FTF, men vi tog det väldigt lugnt och stannade kvar en stund på platsen.

Brasan var tänd vid grillplatsen
Vi hade gott om tid för det var inte återsamling förrän kl 17. Så småningom gick vi tillbaka mot bilen. På vägen letade vi upp en av multigömmorna. Jag hittade första steget och förstod vad vi skulle göra. medan jag väntade på att de andra skulle komma, anlände ett stort gäng från Ljungby. De fattade också snabbt vad som gällde. Tillsammans tog vi oss till slutstationen och kunde logga. Det blev faktiskt den enda av eventscacherna som vi loggade den här dagen. Våra planer är att återvända inom en snar framtid och försöka logga burkarna på egen hand utan att behöva köa fram till dem.

Vid Sundet mellan sjöarna
Vi var lite frusna och inte så pigga på att springa runt i naturen. I stället tog vi bilen in till stan. På vägen loggade vi en annan gammal gömma, Växjö runt - Sundet. Det var inga problem att hitta den.

Memories of I11
 Sen fanns det en gömma till längs vägen, som vi gav oss på. Den hörde till serien Memories of I11. Klokare och jag gav oss ut efter den. Vi hittade gamla skyttevärn och förstod sen att vi skulle ge oss in bakom dörren. Det var mörkt och trångt därinne. Vi letade ett bra tag, men vi hittade aldrig burken bara en discokula i taket. Det blev dagens DNF. Sen fortsatte vi in till stan. Vi besökte MediaMarkt och Max. Där intog vi dagens lunch med huvudrätt och efterrätt. Innan vi åkte ut till eventsplatsen gjorde vi ett återbesök vid en gammal gömma från luciaeventet för två år sedan. Klokare och jag var där för ungefär ett och ett halvt år sedan. Då förstod vi ingenting för vi hade inte så mycket erfarenhet av multicacher och mystar. Detta var en multi och det har retat oss länge att vi inte hittade den. Nu återvände vi, men vi lyckades inte heller den här gången. Våra livlinor i Växjö svarade inte, så det får bli en annan gång.

Möte med benneman och Team BORO
Tillbaka i Bergunda mötte vi Benneman och Team BORO i mörkret. Nu hade det blivit dags för pannlamporna. Vi hade tänkt att försöka logga någon mer eventscache, men så blev det inte.

Loggburken
Det drog ihop sig till återsamling och prisutdelning. Loggburken var nämligen även ett lotteri. Som vanligt vann jag inget. Efter den samlingen var et dags att släppa nattcacherna, men vi stannade inte på det. Vi gick till bilen och åkte hemåt. Det kändes skönt att komma hem inte alltför sent. Dessutom har vi ju en hel del roliga gömmor att se fram emot när vi nästa gång rullar mot Växjö.

Prostsjön by night
Medan vi var på MediaMarkt publicerades vårt eget Mellandagsevent. Det blir inte så storslaget som Luciaeventet, men vi hoppas många vill komma till Prostsjön och mingla lite på söndagen mellan jul och nyår. Då hoppas vi att det är lite ljusare än på bilden som klokare tog igår kväll. Nu är det bara en vecka tills det vänder och blir ljusare igen. Fram till dess får vi stå ut med mörkret och göra vårt bästa för att lysa upp tillvaron.

2 kommentarer:

 1. Vore kul att få åka med ( har nog ingen egen bil med mig) i januari och leta upp några av gömmorna. Hoppas att det blir bra väglag den 29, för då kommer jag gärna till Prostskogen. Ska kolla om Johanna också kan komma med. Vi ses i Dalsgård ( Johanna och Martins hus) den 4 januari... kl 13...

  SvaraRadera
 2. Åh så roligt att äntligen träffas IRL!!!!!
  Vi hade två riktigt trevliga dagar bland de färgglada gömmorna och ni har massor av underbara upplevelsegömmor framför er!!
  Såg att ni inte hittade I11! Tror ni letade på fel ställe, det gjorde vi oxå en bra stund. Men det finns ju fler rum, inte bara de med diskokula!
  Lycka till med erat eget event!!! Tror tyvärr inte familjen uppskattar ännu en cachingdag på en helg så det får bli en annan gång.
  bojip

  SvaraRadera