tisdag 27 maj 2014

Gubbar, gömmor och mystiska försök


Det blev jordgubbar till kvällsmat idag. Det var svenska gubbar och nu börjar de smaka lite mer. Jag var inne i stan i några ärenden och snubblade över burkarna i kvantums entré. Kunde inte låta bli att köpa en burk. Vi uppskattar dessa gubbar både maken och jag. Fast jag kan inte äta för många för då får jag ont i magen. Konstigt nog har jag inga problem med frysta gubbar.


När jag ändå var i stan passade jag på att besöka en nypublicerad geocache. Jag hade inga förhoppningar om att vara först och det var jag inte heller. Men jag fick en fin promenad fram till Lagan och mindes en annan loggning i de här trakterna. Det var då mitt alter ego föddes vid hängbron lite längre bort. Denna gömman heter No beaver och jag såg ingen bäver heller. Jag hittade en finfin gömma och två välkända signaturer. Kanske var där ett tassavtryck också. Damen ifråga hade säkert badat någonstans längs vägen. Det fanns gott om tillfällen för det i varje fall för en hunddam.


På vägen hem åkte jag fram till Sörsjö. Där fanns också en ologgad cache invid koloniområdet, De fyra elementen. Jag tog en stig ner till en liten sjö och där hittade jag också en fin gömma utlagd av en ny utläggare. Jag gissade alldeles rätt på vilken modell det skulle vara. Jag loggade den nog inte som det var tänkt, men alla sätt är väl bra utom de dåliga. Huvudsaken är att signaturen hamnar i loggboken. Modellen hade behövts sättas fast i träd eller något annat för att funka som den var tänkt. Det kanske är upp till var och en hur man vill logga.


Det växte gott om alar nere vid sjön. De hade fått nya embryon till kottar som satt blandat med de gamla kottarna. Myggen var förstås framme och inade, men idag hade jag myggsprayen med mig.


Solen sken över vattnet. Det låg några måsar och guppade ute på sjön. Småfåglarna kvittrade i vassen. Tidigare hörde jag göken gala. Det är en härlig tid just nu. När jag var ute på rastvakt idag, stod jag en stund och studerade en liten pilfink som satte uppe på gympahusets tak. Det kanske var en unge som inte vågade flyga. Det är snart examen i flygskolan för dem också och inte bara för våra grundskoleelever.


Idag fick fyrorna gå ut på NO-lektionen och utföra ett försök. Tyvärr funkade det inte idag, men så är det ibland. Det är inte alltid det funkar som man tänkt. Vi tänker göra ett nytt försök en annan solig dag. Då återkommer jag. Mer tänker jag inte avslöja om detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar