söndag 18 maj 2014

Sä-Ve Event i solen


Vilken härligt solig dag det blev igår. Riktigt varmt också, nästan svettigt. Jag, som haft lite feber ett par dagar, kanske svettades lite extra, trots att jag tog det ganska lugnt.


Vi var ett gäng som åkte till Sävsjö på ett grill- och cacheevent. Ganska många andra mötte också upp. Där fanns både unga och gamla, tvåbenta och fyrbenta, gamla vänner och nya bekantskaper, nybörjare och gamla rävar. Alltså precis som det ska vara på ett event.


Lite grillning hör till på event och snart låg korvarna på gallret och svettades medan vi andra svettades ute i solen. Jag tappade en korv ner i eldstaden så det fick räcka med två.


Eventet arrangerades av två geocachare, en från Sävsjö och en från Vetlanda. Vi kom dit vid tolvtiden och vid kl 14 släpptes ett antal cacher på båda orterna. Då var det många som var beredda på att ge sig ut på jakt medan andra tog det väldigt lugnt. Det är skönt att man får göra som man vill.


Jag åkte med Ardbeg10 och vi valde att åka till Vetlanda. De nya gömmorna där fick vi på papper. De släpptes inte på nätet förrän kl 18. Så vi hade lite försprång. Det har funnits en järnväg mellan Vetlanda och Sävsjö och det var längs den gamla banvallen som tretton nya burkar hade placerats ut. När vi åkte såg vi andra team som börjat mitt på. Så vi fortsatte till slutet eller rättare sagt början av serien för den startade vid Järnvägsparken inne i Vetlanda. Där letade vi en stund innan jag kunde lägga fingrarna på den lilla gömman och vi var faktiskt först på den. Det var vi även på nummer två vid Vasagatan. Där letade vi inne i buskarna intill ett staket innan jag såg petröret mellan de gröna bladen. Vid Skogskyrkogården fanns nummer tre. Vi hade precis anlänt när tre lokala geocachare dök upp. Det var dem vi såg längs vägen. De hade jobbat sig fram från andra hållet. Efter nån minut ropade en av dem "Här är den!" Det blev vår sista FTF den här dagen. Det var inte dåligt att få så många när det fanns så många andra som också var ute på jakt. Dessutom tog vi det lugnt och rusade inte iväg som ett skållat troll precis.


Nu räknade vi med att alla FTF:er var tagna. Därför loggade vi ett par gömmor inne i själva Vetlanda innan vi åter gav oss ut på järnvägsspåret. Det blev Mogärde och Mejeriet. Den sistnämnda skulle vara superenkel men vi hittade ingen burk. Cacheägare var en av arrangörerna av eventet och vi hade hans mobilnummer och kunde kontakta honom. Det visade sig att burken nog flyttat på sig en bra bit bort längs väggen på huset. Till slut såg jag den.


Resten av banan blev det både DNF:er och lätta loggar. Vi passerade en golfbana. Eftersom vi kom smygande i bil på cykelvägen som banvallen numera användes som, var det en del som glodde på oss. Det fanns två gömmor vid golfbanan. Jag tänker inte trötta ut er med länkar och långa berättelser om alla gömmorna. De flesta var fina gömmor. Det fanns en trevlig multi som vi löste ganska enkelt, Grodan. På slutet tröttnade vi nog för då hittade vi inte burkarna. Den ena visade sig sedan vara lite felrubricerad. Den hette Tallen, men det skulle ha varit Granen, vilket den numera heter. Eftersom vi varken hade burkstorlek, svårigheten eller någon ledtråd på pappret så var det inte så lätt när namnet var så missvisande. Den sista var en multi som vi klarade första steget på men vi hittade inte burken. Vi lär väl återkomma för att logga de som är kvar en annan gång.


Vid Slottsruinen förstod vi direkt var vi borde leta och jag hittade burken med en gång. På vägen dit stötte vi på en annan varelse. Det var en kopparödla som låg på gruset alldeles orörlig. Vi petade på den lite för att se om den levde. Då ringlade den iväg ner i gräset där den var lite mer skyddad. Det var bra tyckte vi.


En av gömmorna vid golfbanan avstod vi från att leta vidare vid, när vi upptäckte ett fågelbo i en gran. Där låg fyra små turkosblå starägg och väntade på att starmamman skulle komma tillbaka. Då ville vi inte störa mer. Efter den här slingan åkte vi tillbaka till Sävsjö. Min chaufför stannade vid en mystfinal som han löst, men den hade redan loggat. Sen såg vi att det hade kommit en cache med namnet Event Memorial. Det blev vår sista loggade gömma den här dagen. Det tog ett tag även om vi lokaliserade burken för den hade hamnat lite långt in. Vi fick hämta stegen och sedan tillverka ett redskap av naturens material. Sen gick det bra.

Sen åkte vi hemåt. Det började bli kväll. jag blev avsläppt i Värnamo där min bil stod. Vi loggade bara en liten del av de nya cacherna som kom. De flesta kom i Sävsjötrakterna och ingick i en powertrail som ska bli en slinga med ca 100 caacher. Nu kom väl knappt hälften. Det blir kanske anledning att åka dit senare. Nu var jag i alla fall ganska trött och gjorde inte så mycket mer den dagen.

1 kommentar:

  1. Cyklade samma runda som du och Stig åkte i går. Hittade rubbet + någon till. Men fick kontakta CO vid ett par tillfällen, lite oklara detaljer. Fick sällskap av en annan cachare på de flesta av dem. Han loggade lustigt, skrev även in sin frus nick på samtliga.
    Stannar i Vetlanda även måndag. Här finns ju en hel hoper kvar att leta rätt på. Ska även kolla min egen utanför speedwayovalen är det tänkt.

    SvaraRadera