onsdag 27 maj 2009

WANTED!

WANTED! Vi känner igen ordet från affischer gärna med westernstuk. Vi bor ju i trakterna av High Chaparall så vi ser en och annan i cowboyhatt och boots. Vi brukar åka dit ibland, men inte varje år, trots att vi som ortsbor går in gratis. Det är inte alltid lokala attraktioner uppskattas av lokalbefolkningen. Jag tror att somliga fortfarande ser stället som ett enda stort svartbygge. Det är det inte längre. Stället har utvecklats och gillar man pangpang eller har barn i lämplig ålder ska man absolut såka dit åtminstone en gång. Däremot förstår jag inte de som tillbringar hela sommaren där i en husvagn på campingen. Men det kanske beror på att jag inte är så förtjust i husvagnar. jag är mer en tältmänniska så scout som jag är.

WANTED! Att vara efterlyst låter inte så positivt. Man efterlyser brottslingar eller försvunna personer. Brottslingarna kanske har ett pris på sitt huvud. Andra söks av familj eller vänner därför att de saknas. Det är sådana människor som gör andra oroliga av olika anledningar.

WANTED! Jag har hittills inte haft några problem med att jag bloggar. Det finns de som har fått det. Men jag skriver väl inte så ofta om några kontroversiella saker. Det händer att mina kollegor och jag höjer rösten. Det gjorde vi för ett tag sedan. Vi skickade en skrivelse till politikerna i BUN med anledning av alla nedskärningar på skolans område. Vi är faktiskt allvarligt oroade inför nästa läsår. Det kommer att drabba barnen i vår verksamhet. Vi beskrev vilka konsekvenser som vi befarar att det ska bli. Nu har tidningarna fått tag på vår skrivelse. Den är ju offentlig. Värnamo Nyheter hade en liten blänkare häromdagen. Idag kunde man läsa lite mer i Finnveden nu. "Lärare protesterar mot nedskärningar", stod det på förstasidan. Det är bra att det uppmärksammas. Vi behöver höja rösten. Inte så mycket p g a att vi lärare drabbas utan därför att barnet drabbas. Vi får väl se vilken reaktion det blir på vårt utspel.

WANTED! Affischen med efterlysningen på mig själv har jag gjort på www.glassgiant.com. Där kan man enkelt göra efterlysningar. jag har tänk att göra affischer på mina elever. Vi har tagit roliga bilder på dem när de ser riktigt grymma ut. Nu ska vi bara hitta på några saftiga anledningar till efterlysningarna. Jag tänkte att de skulle få affischerna på skolavslutningsdagen. Säg inget till dem!

WANTED! ordet kan betyda något helt annat också, något mer positivt. You are wanted! Du är behövd! Alla vill vi väl vara behövda. Vi vill att det ska finnas någon som behöver oss. Därför kan det vara svårt när barnen växer upp och klarar sig själva. Ingen behöver oss längre. Jo, kanske de egna föräldrarna börjar bli gamla och behöver oss på ett annat sätt, som ibland kanske kan vara jobbigare. Det påminner oss om att vi själva blir gamla.

WANTED! Det är inte lika lätt att vara behövande som att vara behövd. Vi har alla behov. Det är inte alltid så lätt att säga till några andra att vi behöver dem. Det kan uppfattas som att vi har svagheter och brister. Ändå är vi alla skapade för gemenskap och ömsesidighet. Det är få som klarar ett liv i ensamhet. Vi vill höra ihop med andra människor. Vi vill höra hemma någonstans. Vi vill vara ett hem för någon annan människa.

Aposteln Johannes skriver: "Det vi har sett och hört förkunnar vi för er, för att också ni skall vara med i vår gemenskap, som är en gemenskap med Fadern och hans son Jesus Kristus." För är det inte bara i familjen jag har ett hem. Jag har också ett hem i min församling. Jag behöver mina vänner och mina trossyskon där. Där är jag behövd.

2 kommentarer:

 1. Häftigt att göra sådana affischer!
  Kommer kanske att göra något liknande till jul och vår första avslutning med sexan. Tack för tipset!!

  Jag föredrar att tolka Wanted som behövd och efterlängtad, jag vill känna att det finns någon som behöver mig, likaväl som att jag behöver er andra.

  Nu är det kören som gäller, ska sjunga och vara kyrkvärd på söndag. Roligt att få höra det en pingstdag och höra de texterna som läses då.

  Ha de gott/ Bodil

  SvaraRadera
 2. Vad mycket roliga bildmöjligheter det finns på nätet! Undrar vem och hur man arbetar fram dem. Den här kan jag absolut använda, om inte annat till hösten.
  Jo det där med WANTED är jag väl den förste att skriva under på. Jag tror att alla har ett stort behov av att vara behövda.För mej är det själva livsnerven - att få bekräftelse på att man finns och behövs för att stödja, hjälpa, glädja, roa, oroa.....
  Bra att ni talat om vad ni tycker - sån´t behövs. På sikt tror jag att det hjälper ... sen kan vi inte råda över det ekonomiska läget..
  Har inte varit på High Chapparal sen sjuttiotalet. Då tyckte jag att det var ett andra klassens nöjesställe. Johanna har beklagat sig över att hon och hennes syster aldrig fått åka dit som barn.... Hon har varit där ett antal gånger och bl.a sett på tävlingar i Western ridning.

  SvaraRadera