fredag 18 december 2009

Vindpinad kind och varma bullar


Nu är vintern verkligen här. Vi som klagade på att november månad var alldeles för varm och grå får smaka på kyla och snålblåst. Det bet i kinderna när jag var ute och rastvaktade idag. Kylan kändes genom byxorna och duffeln. Det är dags att plocka fram termobrallorna.


Dagens bilder har någon annan tagit med min kamera. Jag hittade dem när jag skulle ladda över andra bilder till datorn. Katterna verkade ha haft kul i snön.


Den finns en kyla som är värre än vinterkylan ute. Det är den kyla som kan finnas mellan människor. Frostiga relationer förtar alla glädje. Värme och och omtänksamhet däremot ger glädje och kan göra så att människor tinar upp. När jag kom hem från skolan idag, möttes jag av en välbekant doft. Det luktade nybakta bullar i huset. Maken är ju hemma nu för tiden medan han söker nytt jobb. Då hinner han baka bullar. Sådant värmer också.

Än är inte höstterminen slut för oss. Jag hörde att en del skolor har avslutning imorgon. Det har inte vi. På tisdag slutar vi. I år blir det inte så långt mellan julavslutningen och julafton. Man kunde ju stressa runt bara av tanken på allt man ska hinna med. Men jag har bestämt mig för att ta julen som den kommer. Det jag inte hinner det hinner jag inte. Det jag inte hinner göra själv får jag väl köpa eller avstå från.

Det finns förstås saker vi inte vill avstå från. Min hemlagade senap till skinkan och sillsallad efter mammas recept måste vi ha. Vi vill nog inte heller avstå från vårt traditionella julabad. Vi får väl se vad vi hinner.
Julkort måste jag i alla fall göra. Jag brukar alltid göra mina egna och en ny modell varje år. Förra året var det origamiinspirerade granar. I år blev det en "tagbook" med "tags" i form av ljus. Jag fick idéen till dem när vi gjorde julkort i vårt etwinningprojekt i skolan. Fast då gjorde vi stora julkort att skicka till andra skolor i Europa. Mina egna julkort blev lite mindre. Jag gillar att pyssla med lite av varje, eller "basteln" som de kallade det i Österrike, när jag bodde där. "Scrappa" har jag inte gjort så mycket, men det verkar kul och det finns många bloggar att bli inspirerad av. Jag hittade massor av roliga scrappsaker i affärerna. Det får nog bli lite mer "scrapping" framöver. Jag ska i alla fall göra en beskrivning av julkorten och lägga in lite fler foton på min pysselblogg när jag hinner. Nu är det dags att knyta sig.

3 kommentarer:

 1. Ljuvliga julkort. En verklig kontrast till ett som jag fick igår - wellpappsbit med en gran ritad i kulspets på den släta sidan..... Men det är själva handlingen som räknas tycker jag.... så jag uppskattar det kortet precis som alla andra - förresten mycket roligare med egen design vad det än är, än köpta kort. Ska fundera på det till ett annat år - att designa utifrån min opyssliga stil.....
  Kyla mellan människor är så KALLT och BISTERT och onödigt....
  Ha ett par bra sista dagar på terminen... Jag har ju lov nu... börjar igen den 8 - med studiedag... KAnske ni har längre lov efter jul?

  SvaraRadera
 2. Tyvärr inte. Vi börjar redan den 7:e med studiedag. Eleverna börjar den 8:e, en fredag! Undrar om det är några som missar det och tror att vi börjar på måndagen.

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder och tankar du delar med dig av...som vanligt ; ) Som sagt kyla mellan människor är riktigt kallt och bistert. Härligt att komma hem till doft av nybakta bullar...mmm.....

  Jag har jullov nu och börjar den 7 Januari, det ska bli skönt att bara vara. Vi har inte planerat in något speciellt under lovet...vi yar det som det kommer =))

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera