fredag 15 april 2011

Punk/rock-dagen på Hanahöj

Hanahöjskolans punk/rock-personal
 Varje termin brukar elevrådet på vår skola anordna en speciell dag. Vi har avverkat rosa dagen, svarta dagen och blå dagen liksom tomtedagen och bakvända dagen. Idag hade vi kommit till punk/rock-dagen. Det hela går ut på att alla som vill får klä sig efter dagens tema. Givetvis hakar skolans personal på, åtminstone de som kommer ihåg vilken dag det är. Det var i alla fall många av eleverna som hade klätt sig i punk- eller rockstil. Det kunde vara några detaljer eller hela outfiten. I en del klasser utser man dagens vinnare bland de som anammat stilen, men i andra klasser blir det bara lite uppmärksammat.

Uppmärksammat blir det i alla fall av besökare på skolan. Just idag hade vi Mikael Wahl med fru och nyfödd dotter här. Han skulle presentera Bibeläventyret i klass 4. Till klass 6 kom två tandsköterskor för att fluorlacka elevernas tänder och jag tyckte mig se hörselpedagogen också. Så nog blev det uppmärksammat och uppskattat. Jag tror att eleverna uppskattar att personalen hänger på deras initiativ. Dagen avslutades med en påsksamling i gympasalen. Det var Mikael som höll i den och fyrorna fick var med på ett hörn och visa vad de lärt sig under dagen. Vi lärde oss bl  a en låt om den gyllene regeln som passade stilmässigt med dagens tema. Då blev personalen uppkallad på scenen för att vara med.  Det blev en kul avslutning på veckan.

 Nu är påsklov och det började bra med härligt soligt väder. Jag hoppas det håller i sig så man kan vara ute och fixa en del i trädgården. Idag hittade jag de första små vitsipporna på kullen. Blåsipporna har spridit sig ännu mer än förr året och nu lyser det blått ända fram till gräsmattan. Jag kan se dem från köksfönstret.
 Rådjuren har inte kommit tillbaka så penséerna har klarat sig. Visst är de vackra med sina små "ansikten". Om jag hade råd skulle jag köpa massor i olika färger bara för att de är så söta. Det är väl snart dags att så lite för sommarens rabatter.
För er som undrar hur det har gått med hunden kan jag meddela att han mår bra. Redan i onsdagskväll var han ute och sprang en runda. Han sov hela eftermiddagen/kvällen i sin bädd, men innan det var dags att sova släppte jag ut honom. Han stapplade fram till dörren men väl ute blev det fart på honom. Sedan har han varit ungefär som vanligt. Han verkar inte ha ont av gummislangarna men han gillar inte riktigt när jag tvättar såren. Han får lite antibiotika och smärtstillande. Det kanske är därför han klarar sig så bra. Schäfern har vi inte sett igen.

Imorgon ska jag gå på invigning av vår nya konsthall, Vandalorum. Jag hade en inbjudan till kvällens förhandsvisning, men maken jobbade och jag hade ju en hund att ta hand  om, så jag hoppade över den begivenheten. Vi får se utställningarna imorgon i stället. Det blir säkert fler besök också. Som medlem i Vandalorums vänner går jag ju in gratis.

2 kommentarer:

 1. Vilken rolig tradition med tema...jag tror du har skrivit om det tidigare och då tänkte jag att detta ska jag ta med till vårt elevråd...men det har jag glömt. Nu ska det berättas för dem efter påsklovet!

  Skönt med påsklov och att det kan bli härliga vårdagar vi vilar upp på.
  Tur att Takko mår bättre, men som åskådare mår man dåligt av att se diverse saker sitta på kroppen som inte hör dit.

  Ha de gott, jag hör av mig undr morgondagen om hur vilket jag gör på måndag...det är mycket nu =)

  SvaraRadera
 2. Tema..... yes, kul grej ...., nå´t att ta efter!

  SvaraRadera