måndag 18 april 2011

Våren, veterinären och Vandalorum

Våren visade sin bästa sida idag och jackan åkte av i sommarvärmen, 19 grader i eftermiddag. Det var skönt redan på morgonen, när hunden och jag tog vår morgonpromenad. Det blev långa rundan redan innan frukost.  Klockan 10 hade vi tid hos veterinären. Takko skulle bli av med gummislangarna. Såren såg fina ut och det var säkert skönt att slippa dränaget.

Efter veterinärsbesöket åkte vi hem. När jag tittade ut genom fönstret i arbetsrummet fick jag syn på tranorna. De stod på andra sidan staketet. jag greppade kameran och tänkte smyga mig ut. Då lyfte de med ett skriande och bredde ut sina magnifika vingar. Så var det med det. De flyttade sig lite längre ner. Jag gick ut och smög mig ner efter dem bakom stenmurarna. Några bilder fick jag men inte så bra. Jag hoppas på bättre lycka en annan gång.

Efter lite fika gav jag mig ut igen och fotograferade i vårsolen. Värmen driver fram alla vårblommorna. Idag hittade utsslagna vitsippor som lyste vitt bland buskarna. I år tror jag blåsipporna slår rekord. Det lyser verkligen blått på kullen. Vårlökarna nere vid den gamla brunnen hade också tittat fram. I trädgården kommer tulpaner och backsippor. Det knoppas lite överallt. Imorgon ska jag vara ute och jobba i trädgården har jag tänkt. Jag satte ihop mina bilder till en liten film. Det var ett tag sedan sist.


På eftermiddagen åkte jag in till stan. Bloggvännen A-L och jag hade bestämt träff på Vandalorum. Idag var det betydligt färre besökare än i lördags. Vi tittade på cykelutställningen och den andra utställningen också. Sedan köpte vi fika och satte oss vid borden utomhus. Det var lite annorlunda fika men väldigt gott. Stället kan verkligen rekommenderas. Dessutom är det alltid trevligt att fika tillsammans med en god vän.

Takko blev så glad nr jag kom hem och tog med honom ut på ytterligare en promenad. Det var riktig sommarvärme så jackan fick stanna hemma. Det är dags att plocka fram min hängande stol och kroka upp den på verandan. Det får bli en av morgondagens uppgifter. Det kan vara klart lagom till förmiddagsfikat. På eftermiddagen är det bättre att sitta på missionshusabänken på andra sidan.

2 kommentarer:

  1. Det låter som en mycket behaglig dag. Skönt för Takko att bli av med slangar och att det ser fint ut.
    Måste bege mig till Vandalorum nån gång... Ja nu har sommarvärmen kommit =)

    SvaraRadera
  2. Vilka JÄTTEKLASAR med blåsippor du har! Tänkte åka till ett blåsippsställe här i närheten i morrn....onödigt långt att dra iväg till Rångedala. Kollade våra båda inflyttningsställen för blåsippor idag ... jodå, de finns j´kvar, men det är bara ett fåtal på varje planta. Har varit ute i trädgården hela dagen och känner mig rätt vårtrött! Ha en bra påsk!

    SvaraRadera