fredag 11 november 2011

*11*11*11*

Simskolan was here!
 Denna dag med ett alldeles speciellt datum började och slutade på samma sätt - med en FTF-jakt! Det blev inte så många bilder under dagen men desto fler upplevelser.

Början på veckan fortsatte som förra veckan i förkylningens tecken. Det blev till att stanna hemma två dagar extra innan jag kunde återvända till min lärargärning. Kvällarna var också fulltecknade i almanackan men det fick jag stryka. I onsdags var jag jättetrött efter några timmar på jobbet och sov hela kvällen nästan. Men igår kändes det bättre. På eftermiddagen skulle vi ha nätverksträff men i min grupp var vi bara två och min kollega var borta på kurs. Så det blev inte så mycket nätverkande. Jag kunde åka hem och vila så jag orkade faktiskt ge mig iväg på tjejträff i stan. Det var trevligt som vanligt att träffas och prata. På hemvägen passade jag på att logga en geocache som gäckat mig ett tag. Men jag hade utbytt lite tips och den här gången hittade jag den. Glad åkte jag hem övertygad om att jag rensat stan på geocacher. När jag kom hem fick jag veta att den publicerats en ny cache i stan samma kväll. Någon FTF-jakt orkade jag inte med men jag satte klockan på en timme tidigare än vanligt.

I morse steg jag upp när maken åkte till jobbet. Han hade tidiga passet. När alla morgonrutiner klarats av, satte jag mig i bilen och åkte för att leta efter den nya cachen. Den var ju fortfarande ologgad. Den här gången var det min tur att hinna 20 minuter före och kunna logga min tredje FTF. Sedan susade jag tillbaka till skolan och hade mina lektioner som vanligt.
Månsken över Hjortsjö kvarndamm
På fredagar slutar jag lite tidigare och kunde åka hem och hämta hunden. Vi åkte till stan i några ärenden och fortsatte sen mot mina hemtrakter. Innan vi åkte till mamma stannade jag och bytte burk på en av mina cacher. Vi åkte också över Rydaholm och letade reda på fyra cacher där. Vi sparade dem som finns inne i samhället och tog dem som fanns vid Häggas och Sjöholmen. En fanns vid badplatsen som jag har vissa minnen av från min barndom. Där gick vi i simskola varje sommar. Vi frös varenda dag och blev brunprickiga av vattnet. En sommar lyckades min bror få diplom för flitigt deltagande fast han inte var i vattnet en enda dag på hela simskolan. Idag låg sjön spegelblank i skymningen.

Nästa cache trodde jag var borta eftersom jag hittade en burk på marken, men det fanns en annan burk i gömman. Vid den platsen har jag varit på många scoutläger. Det blev allt mörkare och vid Hjortsjö kvarn gick solen ner och månen speglade sig i kvarndammens vatten. Gömman hittades ganska enkelt. Jag parkerade sju meter ifrån den enligt min GPS. Sedan fick det räcka för stunden. Vi åkte hem till mamma och fikade en stund. Jag fick min födelsedagsblomma som jag inte kunnat hämta förrän nu på grund av förkylning med mera. På hemvägen letade jag reda på en cache som heter Välkommen till Horda. Det var för väl att jag hittade den. Annars hade jag väl aldrig känt mig välkommen tillbaka dit där jag en gång började skolan.

Hemma igen mötte jag maken i dörren. Han skulle till tonårssamlingen i kyrkan. Jag kollade om det kommit ut någon nattcache som min geocachinggranne i Bredaryd lovat. Jovisst, den hade precis publicerats. Det kändes inte riktigt så lockande att traska runt i vegetationen själv så jag ringde vännerna i Lanna. De stod just beredda med stövlarna och ficklamporna i händerna. Vi kom överens om att träffas vid startpunkten. När jag kom dit väntade cacheägaren tillsammans med dem på mig. Så gav vi oss ut på en promenad bortåt Heligsjö. Ibland var det lite svårt att hitta nästa reflex men vi lyckades med gemensamma ansträngningar komma i mål. Där fick vi koordinaterna till gömman och med hjälp av ledtråden löste vi den enkelt. Loggboken var tom och vi kunde dela på en FTF alla tre. Cachevovven Tess brydde sig inte om FTF eller loggar. Hon ville fortsätta promenaden. Det gjorde vi också. Vi tog en annan väg tillbaka till bilarna där vi tackade cacheägaren för gömman och gjorde upp lite nya planer på kommande turer.

Väl hemma igen var det gott med en kopp te och en macka. Man blir både hungrig och trött av att traska runt i skogarna och leta burkar. Man märker det knappt medan man är ute. Men när man kommer hem infinner dig tröttheten. Det ska bli skönt att krypa till kojs och sova skönhetssömnen utan att behöva ställa klockan. Det är lördag imorgon tack och lov.

2 kommentarer:

  1. Ja, tack och lov för lördagar. Härligt att få sova tills man vaknar.
    Smart att ta med sig vännerna ut i mörkret. Ska finnas en mörkercache i Tranemo, få se om jag får med C-e någongång. Fast jag är väldigt cachemätt fortfarande, efter förra veckan.
    Funderar på om jag ska göra en storyline i enkel form om medeltiden. En fyrdelad sak, där alla får vara ett barn/ungdom ( vad det gäller kloster) i något av de fyra stånden och berätta vad de tycker olika kungar......

    SvaraRadera
  2. Gillar månskensbilden.... MYCKET!

    SvaraRadera