söndag 27 november 2011

När första ljuset brinner...

Det är första söndagen i Advent. Alla har vi väl våra traditioner en sådan här dag. Vår dag börjar med de vanliga morgonbestyren som frukost och hundrastning. Sedan var det dags att ge sig av till adventsgudstjänsten i missionskyrkan för att sjunga de välkända adventspsalmerna och lyssna till de välkända bibelorden. Men det hör till den här dagen. För en gångs skull satt jag i bänken och lyssnade när kören sjöng. Barnen i Äventyret sjöng också några sånger. Pastorn predikade om Jesus. Efter gudstjänsten var det adventskaffe. 
 Ikväll är det gott att sitta inomhus och mysa med tända ljus. Hunden sover i sin hörna och jag har ringt till pojkarna som jag brukar på söndagskvällarna. Huset är adventspyntat och vi har smakat på saffransbrödet. Allt är som det brukar vara.
 Ute regnar det och blåser. Stormen Berit drar förbi. Jag tyckte inte det blåste så mycket när hunden och jag tog en skogspromenad under en paus i regnandet. Men när vi kom ut på öppen mark, blev vi varse vinden. Den tog tag i oss och kändes på kinderna. De stora furorna uppe i skogen svajade betänkligt. Deras stödjande kamrater avverkades nyligen och ligger i travar längs skogsvägen. Jag hoppas de klarar sig utan att knäckas. Vi vill inte uppleva en Gudrun igen.
Inga strömavbrott i alla fall. Vi hör rapporter från andra delar av landet där man inte kan ta sig fram på grund av nedfallna träd. På Twitter läser jag om snöfall uppåt landet. Tiden är ju inne, men vi lär inte få någon snö i natt. Skönt tycker många. Jag har lite blandade känslor. Jag vill ha kyla innan snön kommer för jag gillar inte blask. När snön kommer ska den lägga sig som ett duntäcke på marken och inte som en våt filt.
Gulliver har hittat ett nytt sovställe. Gårdagens kasse var kanske inte så bekväm i längden. Min plåtbricka passade tydligen bra att sova på. De stackars hyacinterna som stod på den knuffades undan i kanten men de klarade sig. Jag hann inte plantera dem igår så det fick bli kvällens lilla pyssel. Några glasskålar och lite mossa och så var det fixat. Vill ni se hur, får ni besöka min pysselblogg
Vi rundar av dagen med en mugg te och ett knäckebröd. Sedan kryper vi ner i sängen med en god bok. Imorgon är det en ny vecka med många nya, spännande aktiviteter inplanerade. Men det får ni veta mer om sen.

1 kommentar:

  1. En varm och härlig dag tycks det. För egen del blev det en del omdömesskrivning ... en nu har jag inte så mycket kvar. Har ända till den 16 dec på mig.
    Katerna är som de är, vår Fredrik klarar inte advenstljusstakarna i fönstren.... blir nog att hänga upp någon mer stjärna ... dem ger han sig inte på. Ha en bra arbetsvecka!

    SvaraRadera