lördag 19 november 2011

Lördagspyssel

Hasselbusken har stora hängen
Lördagar är sköna för då kan man oftast sova ut. Maken jobbade så när han gett sig av var det tyst i huset. Hunden och jag somnade om och sov länge. Det var skönt efter arbetsveckan med lektioner, möten och utvecklingssamtal. Samtalen är roliga men samtidigt kräver de energi. Dessutom suger förkylningen kraft. Nu är det tre veckor sedan jag blev förkyld. Så länge ska den inte vara. Men idag har jag ändå haft mer ork än på länge. 
Trollhasseln också
Efter frukost tog vi en lång promenad, hunden och jag.  I veckorna blir det oftast bara kortare rundor, men på helgerna kan vi gå lite längre sträckor. Det var grått överallt. Ingen sol, bra duggregn i luften. När vi kom hem, fick jag tända lamporna för att kunna se. Då var klockan bara 12.00. Jag bryggde en kopp kaffe innan jag åkte och handlade. 
Lite pynt utanför dörren
 När jag ändå var inne i samhället, passade jag på att reka lite inför en geocache som jag ska lägga ut. Det ska bli en letterbox som eleverna ska kunna leta efter. Jag har historien klar. Nu gick jag rundan som cachejägarna får gå för att hitta den och noterade lite koordinater och andra landmärken. Vi har pratat om geocaching i klassen och många blev intresserade. Jag hoppas att vi snart ska hitta tillfällen att ge oss ut på skattjakt. Det kommer förmodligen fler rapporter om detta längre fram.
Nu kommer ljusens tid
 När jag kom hem igen, ar det dags att tända i pannan och bära in ved. Vi pyntade lite utanför dörren. Mest jag för hunden rusade runt och jagade löv och katter. Jag tjuvstartade lite med en ljusslinga en en gammal trådkorg, som jag tidigare fyllt med kvistar från idegran och andra buskar. Jag älskar att plocka fram ljusslingorna. Det blir så mycket vänligare och trevligare när det lyser överallt. Det är likadant inomhus. Jag vill ha många lampor, men maken går runt och släcker. Han sitter gärna och kurar i mörkret med bara TV:n som ljuskälla.
På dörren hänger kransen
Det blev bakad potatis och räkröra till den sena lunchen, enkelt och gott. Sedan fick jag massor av energi. Jag satte igång att tvätta och städa. Nu finns det mycket att göra, så det är lika bra att sätta igång och städa hela huset. Då kanske jag kan bli klar till nästa helg då adventspyntet ska fram. I måttliga mängder förstås. På lovet började jag plocka och sortera ut en del på övervåningen. Man samlar på sig saker som man inte längre behöver. Nu har jag kastat en del. Garderoben är också gallrad. Det finns en hel säck att skicka iväg.  Jag har städat av sovrummet och bytt lakan. Så det ska bli skönt att krypa ner mellan rena lakan ikväll.  Resten av huset får vänta tills nästa gång inspirationen kommer. Man vet aldrig när man får ett ryck.
Japanstjärna
Vika papper till fina dekorationer är kul. Min kollega lärde mig att vika en japansk stjärna igår. Hon skulle visa eleverna på bildlektionen. Det är roligt att dekorera klassrummet lite inför advent. När jag kom hem igår, plockade jag fram mina origamipapper och satte igång med en egen stjärna. Det var lätt att vika, men svårare att sätta ihop den så att den blev helt rund i mitten. Det krävs nog lite övning. Sedan provade jag att dela pappret i fyra mindre kvadrater. De gick bra att göra mindre stjärnor också. Det är lagom pyssel för en förkyld tant.

2 kommentarer:

  1. Tänk om den förkylda tanten på denna sidan datorn hade lite bättre pysselfingrar. I så fall kunde hon kanske också testa stjärnan. Ligger den på din pysselblogg med beskrivning och allt? Jaja, jag kan kolla själv... har nästan glömt hur man gör när man klickar sig fram till en pysselblogg....Kanskr borde kolla lite oftare... Brevlådecachen verkar kul... jag gör ju mina utan koordinater ... men snart får vi tre gps till skolan... då måste jag ju hita på nå´t. Hoppas på Camilla också, det är en kreativ tjej.

    SvaraRadera
  2. Våra GPS:er kom igår. Har hämtat dem efter skolan och ska testa dem imorgon. Har inte lagt upp beskrivningen. Den fanns i en tidning.

    SvaraRadera