torsdag 12 april 2012

Vågar vi tro på värme

Vita sippor i skogen
I eftermiddags kändes det som om vårvärmen var på väg tillbaka. Det har varit kallt ett tag nu, men kanske kommer värmen igen nu. Jag åkte hem en sväng efter dagens lektioner innan det var dags för utvecklingssamtal med några elever och deras föräldrar. Hunden och jag gick en skön runda och njöt av solen och fågelsången. Fast fåglarna sjunger i alla väder, verkar det som. För några dagar sedan var vi ute i regnet en runda och då höll fåglarna igång helt öronbedövande. 
Redovisning med dokumentskannern
Ibland är det roligt att vara lärare. Speciellt när eleverna visar upp riktigt bra arbeten. Då blir man varm i hjärtat. Mina femmor har jobbat med ett tema som vi kallar World Tour i engelskan. Vi reser jorden runt och nu har vi befunnit oss i Australien. Idag var det dags att redovisa teamens arbeten för varandra. Alla har bidragit med texter och bilder. Alla deltog i redovisningen och försökte verkligen göra sitt bästa. Teamen samlar sina arbeten i en scrapbook som de dekorerar och gör fin. Det är inte så lätt att visa upp den så att alla ser. Det är där vår nya "leksak" kommer in. Mina kollegor hade hört talas om att det finns en smidig dokumentscanner som inte var alltför dyr. Den köpte de in till vårt arbetslag. Den ser ut som en liten bordslampa, men är en kamera som man använder ungefär som en OH-apparat. Via datorn och projektorn kan sedan alla se på duken. Det är perfekt för våra redovisningar. En sådan borde finnas i alla klassrum. med den kan man enkelt visa och demonstrera och alla kan se.
Trollet gömmer sig bakom trädet. 
Efter utvecklingssamtalen åkte jag in till stan för att hämta makens kängor och min ena innesko som varit på reparation hos skomakaren. Det känns också bra att inte slänga skorna om en råkar gå sönder utan laga dem. Nu håller de förhoppningsvis ett bra tag till. Billigt var det också.
Spegelbilder
Jag hann med lite annat också i eftermiddag, men det tänker jag inte berätta så mycket om. Det finns ju andra geocachare som läser bloggen och jag vill inte avslöja för mycket. Jag får berätta sen. Så mycket kan jag säga att jag var ute och rekade för några nya gömmor, en myst och en multi. Den ena är redan på gång. Den andra har jag lite mer jobb med innan den kan publiceras.

Imorgon är det redan fredag. Även om denna arbetsveckan var en dag kortare, så känns det som om den gått jättefort. Det är redan helg igen. Samtidigt är det skönt. Då kan jag kanske komma igång lite i trädgården om vädret håller i sig. Maken ska jobba hela helgen. Det kan ju bli en och annan cache också.

1 kommentar:

  1. Jodå, både lovveckor och skolveckor lär gå fort.
    Har aldrig testat någon multicache.... man måste samla ihop koordinater "på egen hand" eller? Mysteriecache, jag har ingen riktig aning om vad det hanldar om. Hittar man en lösning innan man ger sig ut????
    Vi har en dokumentkamera i skolan. Har den i mitt klassrum... den "hamnade" där. Använder den inte så ofta, så jag kan väl tycka att det räcker att ha några per skola. För nå´n är bra att ha.
    Ser fint ut på bilden, det som visas med dokumentkameran. TAr det mycket tid med scrapbooking.. kan inte det heller..... ?

    SvaraRadera