tisdag 4 juni 2013

Grillat i Kårehamn


Då var det måndag igen. Tillbaka på skolan för de sista redovisningarna och de sista räkneuppgifterna. Dt märks verkligen att eleverna längtar till sommarlovet. En del har redan lagt av. Det behövs lite andra aktiviteter de här sista dagarna för att inte klasserna ska spåra ur. En del gör det ändå och blir odrägliga. Men vi kämpade på. Efter jobbet hägrade en grilleftermiddag ute vid Bolmen.


En av mina kollegor har uppnått samma jämna ålder som jag gjorde förra året. Vår present till henne blev några aktiviteter tillsammans med oss andra, en fika och en grillning. Idag var det dags för grillningen. Jag var tvungen att åka hem till hunden innan jag kunde åka till Kårehamn. Så de andra hade redan börjat grilla när jag kom. Det betydde att glöden var perfekt för mina grillkotletter. Var och en hade med sig vad man ville grilla utom jubilaren som förstås blev bjuden.


Det smakade gott med mat. Det smakar alltid gott att äta utomhus. Att dessutom ha trevliga bordsgrannar att prata med gör det inte sämre. Vi hade det trevligt tillsammans.


De andra hade hunnit med några lekar innan jag kom, en det blev en lek till. Efter maten fick vi två godissnören att knyta ihop och sedan äta upp med händerna på ryggen. Jag vann, men så har jag ju erfarenhet av klassiska scoutlägerbål.


Kårehamn ligger på Bolmens västra sida strax norr om färjeläget i Sunnaryd. Här fanns en fin grillplats och båtklubben hade en stuga med trevliga lokaler som vi inspekterade.


Jag såg till och med färjan på väg från Bolmsö till Sunnaryd. Vi brukar åka med den några gånger när vi tar en motorcykeltur på sommaren. De andra skulle ta svängen om färjeläget när vi åkte hemåt efter ett tag, men jag åkte raka vägen hem i stället. Jag körde över Tallberga, Svanaholm och Hammarsgården till Liljenäs. Därifrån körde jag den lilla grusvägen upp till Torskinge. Där brukar jag alltid se några djur. Idag var det en massa tranor som flög iväg. Lite längre fram var det en trana som sprang framför bilen en liten sträcka. Det såg konstigt ut. Den såg nästan ut som en springande struts. De brukar flyga iväg, men den kanske var skadad. Till slut stack den in i buskagen bredvid vägen.


Nu har sommaren verkligen kommit. Vi hittade blommande prästkragar invid stenmuren i Kårehamn. När jag kom hem, tog jag ut hunden. Då plockade en ny bukett liljekonvaljer. Det gäller ju att njuta så länge det går.

1 kommentar:

  1. Njuter av liljekonvaljdoft i köket. Hinner nog bli några buketter till innan dess tid är förbi.
    Prästkragar, det är sommarblommor det... sommaren kom fort i år, tycker jag... kanske kännsd et så för att våren var så sen. Antar att ni är lediga på fredag... isåfall har ni inte så många dagar kvar heller. Men visst är det en go känsla när man stänger till efter sista skoldan....och i år är sommarlovet långt, nästan exakt två månader för oss lärare... slutar den 12 juni och ( tror jag) börjar samma datum i augusti.

    SvaraRadera