lördag 22 juni 2013

Midommardagsgrått


Midsommardagen brukar vara en lugn dag för oss. Så även i år. Det var i och för sig även midsommaraftonen. Vi brukar inte hitta på så mycket utan bara vara. Idag blev det liksom resternas dag. Jag gjorde potatissallad efter eget recept av överblivna potatisar från igår. Till det stekte vi några olika sorters korvar. Vädret lockade inte till grillning utomhus. Det gick lika bra att steka i pannan.


Sen satte jag igång med brödbak. Jag gjorde en vetekrans och några vetelängder. Den första skulle vi smaska på själva. De andra ska med till sommarhemmet imorgon kväll. Då är det vår värdgrupp som ansvarar för fikat och allt praktiskt kring gudstjänsten där. Vi smakade på kransen till eftermiddagskaffet. Den var inte så söt för jag experimenterade lite med en ny fyllning. Den var helt okej.


Lite senare tog jag pojkarna med mig och åkte ut till mamma. Hon blev glad när vi dök upp. Alla korsord var lösta och det fanns inget kul på TV. Så då var det kul att vi kom och pratade bort en stund. Hon hade gjort rabarberpaj som vi fick smaka på med vaniljsås till. Väldigt smarrigt!


Innan vi for hem igen åkte vi ner till Tokö. Det är en åker omgiven av stenmurar på andra sidan laggarna sett från mitt föräldrahem. Jag kommer ihåg att vi brukade den i min barndom. Där har jag en geocachegömma. För ett tag sedan avverkades det skog i närheten och skogsavverkarna täckte gömman med en stor hög av GROT, alltså grenar och toppar som de inte tog vara på. Det ska väl gå till flis senare, men just nu är gömman inte loggbar. Därför hade jag med mig en ny burk och en ny loggbok. Vi letade upp ett nytt ställe några meter ifrån det gamla och lade ut den nya burken där. Så nu har jag aktiverat cachen igen.

Det regnade en del både på ditvägen och hemvägen, men här hemma har det mest varit uppehållsväder. Ibland känns det rätt bra med en lite gråare dag så man hämtar sig från sol och värme. Det är trots allt variationen som gör det så underbart att leva. Men imorgon får det gärna vara soligt igen.

1 kommentar:

  1. Så soligt blev det väl inte.... men ganska så gott väder. Roligt att din mamma piggnat till igen. Vetebrödet ser riktigt gott ut!

    SvaraRadera