söndag 16 mars 2014

Årets första mc-tur


Det var så soligt och fint ute idag även om det inte var så varmt. Redan igår plockade maken fram motorcykeln och startade upp den. Planen var att ta en liten tur idag. Först var vi på gudstjänsten i missionskyrkan. Vi åkte faktiskt i två bilar eftersom maken hade hand om ljudet. Jag var ute med hunden och åkte lite senare. Det var en bra gudstjänst och predikan handlade om Apg 3. Jag stannade inte och fikade efteråt utan åkte hem och bryggde kaffe. Ibland vill jag inte träffa för många människor. Särskilt i förkylningstider vill jag undvika att bli smittad eftersom jag är så infektionskänslig. Vi fikade hemma i stället.


Sen klädde vi på oss mc-ställen och startade upp hojen. Det blev en runda över Hjälmaryd - Dannäs - Hånger till Värnamo. Det var lite kyligt men ändå okej. Vi tänkte ta oss en hamburgare vid Hamburger Hill, men maken tyckte att det var lite för tidigt för mat. Därför undrade han om det inte fanns några cacher att logga. Det är ju inte ofta han frågar efter det, så jag sa att det fanns några nya. Först funderade vi på The Hill ute vid Bredasten, men sen sa jag att det fanns en vid Rörstorps station. Där hade han aldrig varit, så dit styrde han kosan.


Det var väl inte meningen att man skulle köra ändå upp på perrongen, men den var öde och tom. Inga tåg var i sikte. Det stod bara en cykel i cykelstället och en annan låg på marken. Inga passagerare syntes till.


Jag plockade fram GPS:en och startade den. När det hostat igång och direkt hittat satelliterna, upptäckte jag att jag glömt ladda in de nya gömmorna. Dessutom hade jag glömt mobilen hemma på skrivbordet. Maken hade inte heller sin med. Då tänkte jag först att det bara återstod att ge upp och komma tillbaka en annan dag. Egentligen hade jag tänkt spara gömmorna i stan och logga dem på tomma dagar nu i veckan som kommer.


Sen tänkte jag efter lite och kom ihåg vad 1000sjöar hade skrivit i sin logg. Jag följde sedan i hans fotspår och började undersöka området där han hade nollat. Efter ett litet tag kröp den lilla burken fram. Jag hade gissat rätt på storlek och placering. Så då blev det en logg den här dagen i alla fall.


Letandet hade kanske gett oss lite aptit för nu var det dags att åka till Burger King tyckte vi. Vi hoppade över gömman på kullen. Den fanns inte heller med i GPS:en. Dessutom ville jag inte bestiga berg på fastande mage. Det blev en Tender Grilled Chicken Meny. Sen åkte vi uppåt Maramö och Store Mosse innan vi vände hemåt igen. I Maramö lyste det alldeles gult i vägkanten av utslagna tussilago. Det var så vackert. Vi stannade till vid Naturum, men vi bestämde oss för att åka hem i stället för att besöka fågeltornet. Det började kyla på lite och vi längtade in till stugvärmen, så hojen fick rulla vidare över High Chaparall och Fänestad. Vi kom tillbaka nöjda med den allra första mc-turen för året.


Det blev en fin runda denna soliga vårdag, men en kopp varmt te behövdes för att värma upp fingrarna igen. Sen tog vi det lite lugnt, tittade lite på TV och jag stickade lite på min sjal. Mönstret heter Dreambird och är riktigt roligt att sticka efter. Nu har jag börjat på den sjätte "fjädern", men det ska bli 20 "fjädrar" innan den är klar. Det är en bit kvar.

Det är en bit kvar till varmare årstider också. Nu ska det ju bli lite mer normalt väder för årstiden vilket innebär lite kallare temperaturer och mera regn och rusk. Jag hoppas väderspåmännen har fel. Nu vill vi ha sol och värme, men egentligen är det väl lite tidigt för det.

1 kommentar:

  1. Brr, det låter kallt att sitta på en mc. Men jag förstår ju inte, för min erfarenhet av att åka på detta fordon sträcker sig till ett par hundra meter, då min bror hade en lätt motorcykel en gång. Han körde och jag satt därbak och skrek, så det blev en snabb vända. Men så är jag ju hysteriskt rädd för höjder och farter också...Finns tydligen massor av nya gömmor kring V-mo. Får ta en raid någon helg eller påskhelgsdag.....

    SvaraRadera