fredag 7 mars 2014

Fredagsmys


Även om jag varit hemma hela veckan, känns det skönt att det blir helg igen. Det är dags för lite fredagsmys. Egentligen började myset redan igår på torsdagen. Då åkte jag in till stan för att fika med min kompis Katrin. Det känns lite lyxigt att gå på café en vanlig torsdagseftermiddag och sitta ner en stund och bara prata. När jag kom hem var jag lite trött, men jag orkade faktiskt städa lite. Resten fick jag ta idag.


I morse kom det tre nya gömmor i skogen utåt Ljusseveka. Det var Katrin som släppt dem, men det var ingen idé att jaga FTF. Det fanns andra morgonpigga personer. Dessutom hade jag ett inbokat besök hos optikern senare på dagen. Så efter det passade det bra att leta upp en av gömmorna. De andra sparade jag till andra dagar.


Jag parkerade bilen vid ett ställe. Där hade jag varit förut och letat gömmor nere vid Lagans strand. Vägen var spärrad av en bom så jag fick gå sista biten. Det blev en riktigt skön promenad längs vandringsleden även om det blåste lite på de öppna ställena. Framme vid gömman hade de avverkat en del skog. Där fanns en trave massaved eller, om man särskriver lite, en massa ved. Gömman hittades enkelt och kunde loggas. Den hette Naja naja och den var precis vad man kunde förvänta sig om man kan sitt latin.


Sen var det dags att åka in mot stationen och hämta upp karlskronasonen som kom med tåget. Eftersom vi båda var lite hungriga, åt vi wraps på Café Stigs vid Pelikanen. Innan vi vände hemåt rekade vi lite för några nya gömmor som ska släppas nästa fredag. Då är det ju Pi-dagen och vi har fixat ett Pizzaevent på Chaplin i stan. Sen kan det ju bli lite burkjakt efter pizzorna.

Det blev en tur in till stan även senare ikväll. Då kom den andre sonen från Malmö. Han liftade med syrran och svågern. Vi hämtade honom vid Bredasten. Så nu är hela familjen hemma. Det är riktigt fredagsmys när alla är hemma.


Ikväll blev det sen av att jag laddade hem ett stickmönster från nätet. Det kostade ca 30 kr men det kan det nog vara värt. Bilderna är fantastiska på sjalen som kallas Dreambird. Jag serfram emot att få börja på den, men jag har lite andra påbörjade projekt som jag vill avsluta innan. Fast jag kan nog inte hålla mig. Ibland är det bra att ha flera saker på gång så man kan variera sig lite.

Även om hostan fortfarande är besvärande och orken inte är på topp, känner jag mig ganska återställd nu. Det ska bli kul att börja jobba igen efter helgen. Men fram till dess tänker jag njuta av helgen. Det ska ju bli soligt och fint, har jag hört.

1 kommentar:

  1. Skönt att du är på gång igen. Tar nog med Johanna till den del av Värnamo där Katrins nya gömmor finns. Vi har inte alls varit i den trakten, och då finns det lite mer att leta efter. Få se när det passar. Åker till A-;M Körlings föreläsning på tisdag har jag tänkt. Slutar med elever redan strax efter ett, så det passar utmärkt. Ska åka till Hjälshammar en sväng oxå, några av caherna där behöver lite omvårdnad. Få se hur det blir med Pizzaeventet. Later lite kul.... Är inne i en period med full fart på att åka på olika begivenheter, så det är inte omöjligt att jag kommer... eller vi... Bloggandet är det som blir mest lidande, få se om jag hinner få något skrivet i helgen. Ses på tisdag då.

    SvaraRadera