tisdag 11 mars 2014

Tillbaka


Blåsipporna är tillbaka. Våren är verkligen här. Igår hittade jag den första utslagna blåsippan, när jag var hemma på lunchen. Hunden och jag gick upp på kullen och där fanns den. Det var bra en enda blomma, men som den lyste mot oss.


Även jag är tillbaka. Igår började jag jobba igen efter min sjukskrivning. Det gick bra även om jag var trött när jag kom hem. Fast egentligen var jag nog ännu tröttare idag. Då lade jag mig ner och vilade en liten stund efter en kort hundrunda. Jag hade velat åka på en föreläsning i stan, men dels hade vi en hel del att förbereda inför morgondagens nationella prov i engelska och dels orkade jag inte. Jag fick vila och sen kunde jag  åka på gemenskapsgruppen lite senare ikväll.


Lite överraskad blev jag när jag kom hem och slog på datorn för att logga in. Då upptäckte jag att en av de gömmorna jag skickat för att publiceras på fredag efter vårt lilla pizzaevent hade publicerats redan idag. Strax efter lunch hade den loggats. Det var ju inte meningen, men misstag görs. Den här gången var det faktiskt inte jag som klantat mig. Det måste varit en reviewermiss, men gjort är gjort. Vi får se den som en uppvärmningsgömma inför eventet. Jag hann lägga ut den sista gömman idag. De andra är redan godkända och väntar i kön.


Den gångna helgen var pojkarna hemma på besök. Först kom karlskronasonen mitt på fredagen. Jag hade en tid hos optikern så jag stannade inne i stan och väntade på honom. Sen åt vi en wrap innan vi åkte hem.


På kvällen kom malmösonen. Han liftade med syrran och svågern. Vi plockade upp honom vid Bredasten. Det var roligt att alla var hemma. På lördagen lagade vi en god middag tillsammans.


Jag fick med mig malmösonen ut på en runda under lördagen. Vi lade ut lite gömmor inför det kommande eventet och rekade på några ställen. Det var skönt att komma ut även om det inte var så särskilt varmt i luften.På söndagen tog vi det lugnt hela förmiddagen. Senare på eftermiddagen var det dags för kalas. Sönernas kusin fyllde 25 år och firade hemma i Kolvarp. Sen skjutsade vi malmösonen till Alvesta. Han skulle ta tåget tillbaka till Malmö. Den andre sonen stannade till måndag morgon, men då fick jag skjutsa in honom lite tidigare till stan. Han fick vänta lite där innan tåget gick. Jag var ju tvungen att passa mina arbetstider för nu var jag ju tillbaka på jobbet igen.


Några gömmor har det blivit loggade också. Huset som nå glömde...Abandoned place kallades den här spännande platsen. Det var en av Katrins nya gömmor. övergivna platser är alltid spännande. Här ville man inte ge sig in bland all bråte.


Igår var det Katrins födelsedag. Jag åkte in till stan efter skolan för att lämna tillbaka glsögonbågarna jag lånat hem från optikern. När jag sen satte mig i bilen, kom ett pling i mobilen. Gömman som kom hette Grattis!  jag förstod direkt vem den var tillägnad. Det var förstås Fredrik som lagt ut den till Katrin. jag skickade ett SMS och blev inbjuden att inviga kaffemaskinen med en capuccino innan vi traskade bort till gömman. Det blev förstås en FTF för födelsedagsbarnet. Jag fick hänga med på ett hörn.

Det känns bra att vara tillbaka i vardagen även om det säkert tar ett tag att återhämta sig. Det går i alla fall lättare nu när vårsolen visar sig lite oftare och det börjar bli lite varmare på dagarna. På morgonen har jag fått skrapa rutorna men sen blir det lite skönare. I morse såg jag ett fågelsträck med 15-20 tranor som passerade över hunden och mig. Men än har jag inte sett våra egna tranor. jag har bara hört dem ute på mossen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar