måndag 24 mars 2014

Fullt i kalendern


Fullt i kalendern är det ibland. Möten av olika slag samlar sig och fyller dagarna. Idag var det dessutom fullt på schemat. Det började med nationellt prov i matematik för sexorna hela förmiddagen bara med avbrott för rast mellan de två delproven. Jag satt och rättade matteläxor medan de svettades över uppgifterna. Sen missade jag min lunchrast på ordinarie tid. Jag hann bara äta en liten yoghurt innan det vardags för matte i femman, rastvakt, engelska i fyran och till sist bussvakt. Måndagsschemat är lite tight.


När den sista skolbussen åkt iväg hoppade jag in i bilen. Nu tänkte jag ta min rast och åka hem och äta innan jag tog ut hunden på en kortrunda. Sedan skulle jag tillbaka på personalkonferensen i skolan. Men först skulle jag logga dagens cache. På förmiddagen kom det en ny gömma i Torskinge. Det var 1000sjöar som släppte en "teaser" inför en kommande runda längs Blå stigen. Jag hade lagt en watch på den för att ha koll på om den loggades innan jag hann åka. Det blev några nervpirrande timmar medan jag satt fast på jobbet. Dessutom kom det några loggar på egna cacher från ett danskt team som var i trakterna. Kanske skulle de försöka logga en FTF.


Bilen rullade snabbt mot känt mål. Jag visste ungefär vart jag skulle och GPS:en guidade mig till en P-plats i närheten av gömman. Sen traskade jag stigen med den blå markeringen målad på träden. Solen sken, fåglarna kvittrade i buskarna, magen kurrade och migränen aviserade sin ankomst. Inte alls bra, när man vill leta plastburk.


GPS:en ville inte stabilisera sig utan skickade mig runt på platsen. Egentligen var väl inte gömman så svår om man bara läser ordentligt och följer anvisningarna. Jag letade en stund utan att hitta något. Till slut skickade jag ett meddelande till CO och fick bekräftat att min första tanke inte var helt rätt, men den andra var okej. Ändå fick jag leta och leta. Katrin skickade ett peppande meddelande som hjälpte mig att fokusera ännu mer.


Det var när jag lyfte blicken mot himlen, kanske kom hjälpen från ovan, som blicken föll på burken. Där var den ju! Så glad jag blev. Jag halade in den och kunde skriva den första signaturen i loggboken. Det kändes förstås lite speciellt eftersom detta blev den logg som fyllde hela min årskalender. Nu är alla de 366 dagarna ifyllda med åtminstone en logg per dag. Målet som jag satte upp för ungefär ett år sedan är uppnått.


1000sjöar föreslog i cachebeskrivningen att jag skulle fira med att dansa ett varv runt granen. Det fanns ett antal små granar i lämplig julgransstorlek så jag tog ett varv runt en av dem och tjoade lite. Så här ser kalendern ut numera:

Sen fick jag skynda mig hem för att ta ut hunden en liten, liten runda. Vi gick över blåsippskullen som nu lyser i blått här och där. Trollhasseln utanför dörren har stora feta hängen. Det händer mycket bara solen kommer fram och värmer lite.


Meningen var ju att jag skulle tillbaka till jobbet, men när jag försökt äta lite, slog migränen till med full kraft. Jag hade lite känningar tidigare, men nu klubbade den till rejält. Då är det bra en sak att göra. Jag skickade ett SMS till en kollega så att de inte skulle undra vart jag tagit vägen. Sedan blev det några timmar under täcket. Nu känns det lite bättre men efterdyningarna sitter kvar ett tag till tror jag. Imorgon är jag säkert på benen igen. Det blev inte mycket firande den här dagen, men det går ju fira andra dagar också.

1 kommentar:

  1. Inte undra på att du får migrän, så som du ligger i... : ) Grattis till uppfyllande av mål!

    SvaraRadera