lördag 29 mars 2014

I vårsolens och stearinsljusens sken


Vilka härliga dagar vi haft! Solen har kommit med ljus och inte minst värme. Det kändes i luften redan på fredagsmorgonen, när jag var ute med hunden. Då tänkte jag att idag blir det varmt och skönt. Det blev det också. Sista lektionen gick vi ut med sexorna och spelade en trevlig brännbollsmatch. Det var de värda efter en hel förmiddag med nationella prov i matematik.


Idag var det nog ännu varmare i luften. Maken kollade termometern utanför köksfönstret vid kvart över tio och konstaterade att det var sommartemperaturer. Visserligen låg solen på, men ändå.


Igår, när jag kom hem från skolan, plockade jag fram cykeln. Egentligen var det några trädgårdsmöbler jag ville ha tag på, men cykeln stod ytterst när jag öppnade ladugårdsdörren. Det blev ingen lång runda men det var en skön känsla att trampa på pedalerna. Jag hittade ett bord och en bänk som jag tog fram och ställde på den lilla altanen/trädäcket utanför köksdörren.


Sen satte jag på kaffet och plockade fram bullar och lite glass. Jag hade nämligen skickat ett SMS till Katrin och Fredrik tidigare på dagen och frågat om de ville komma ut och fika. Det ville de gärna och de ville sitta ute. Det blev en härlig fikastund i solgasset. Den lilla altanen är så bra på eftermiddagarna för då kommer solen dit men buskarna på sidorna skyddar från den kalla vinden.


Efter fikat åkte vi till Gummarp/Torskinge. Där fick Tess springa fritt. Hemma hos oss var hon lite irriterad på Takko för han var för närgången. Hon hoppade hellre in i bilen. Takko fick stanna hemma. Vi letade upp den gömman som jag tog i torsdags när jag fyllde hela kalendern. Sen blev det en liten dans runt granen, som CO uppmanade till i beskrivningen.


Egentligen hade vi tänkt åka ner till Malmö den här helgen och hälsa på sonen, men så blev det inte. Igår morse snubblade maken i trappan och sedan dess haltar han fram med en svullen fot. Jag dras ju med min hosta och hade lite ont i halsen i morse, men det gick som tur var över. Vi åkte till stan och inhandlade en ny diskmaskin i stället. Den gamla gick sönder innan jul och sedan dess är det maken som agerat diskmaskin. ikväll har han installerat och provkört den nya apparaten.


Idag åt vi ute. Det blev ugnsbakat falukorv med potatismos, en gammal klassiker. Takko gillade den också för han länsade fatet.


Det var lika skönt att sitta på altanen idag som det var igår. Jag tror solen gav lite färg åt vinterbleka kinder. Solglasögonen var ett måste om man inte vill ha migrän. Vårsolen är verkligen skarp.


Medan maken mixtrade med diskmaskinen förberedde Takko och jag oss för kvällens Earth Hour. Vi plockade fram stearinljusen och värmeljusen. Ibland ropade maken på oss och ville ha lite handräckning.


De var inte så lätt att sticka i stearinljusens sken, men det gick bra att göra annat den timmen. i veckan pratade vi i fyran om Earth Hour. Det passade väldigt bra då vi håller på med Kretsar kring el, ett NTA-tema om elektricitet, på NO-lektionerna. Vi funderade bl a på varför man ordnar Earth Hour. Några tyckte att det var för att spara ström, men vi kunde konstatera att så mycket sparade vi väl inte på en timme. Vi kom fram till att det viktigaste var att visa att vi bryr oss om klimatfrågorna och miljöfrågorna. det är snarare en manifestation än en besparing.Så här på landet är det svårt att se om det blev mörkare i stugorna. Det är ganska mörkt i vanliga fall också, när man inte har gatljus som man har i stan. Här hos oss var det i alla fall mörkare än vanligt.

1 kommentar:

  1. Vi var ute i den härliga solen och lade ut cacher till nästa veckas fristadsevent. Skön promenad blev det. Köpte lite vårväxter och planterade ut också. Rekordtidigt. Är dålig på manifestationer. Här lös det som vanligt. I morgon har vi samrättning på matteproven. Jag har "fuskrättat" för att kolla om alla mina elever nått godkänd nivå. Det har de. Puh! Ha en bra vecka!

    SvaraRadera